Події в Україні та світі 2018

10грудняПонеділок
10.12. Ініційований ООН "Всесвітній пакт за безпечну, впорядковану і регульовану міграцію" ухвалили у перший день конференції в Марокко. Пакт підтримали 164 країни світу.
Deutsche Welle
10.12. Учасники екологічного саміту ООН в Катовіце молилися за збереження навколишнього середовища.
www.radiopolsha.pl
10.12. Франс Тіммерманс: Критика Ізраїлю - не антисемітизм. За словами заступника голови Єврокомісії, світова громадськість підтримує врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту на основі принципу "дві держави для двох народів".
Агентство Анадолу
10.12. Президент України Петро Порошенко підписав закон про припинення з 1 квітня 2019 року дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією.
zn.ua/POLITICS
09грудняНеділя
09.12. В результаті корупції світова економіка щороку втрачає 2,6 трлн доларів.
news.un.org
09.12. Академік Борис Патон - найстарший за віком і за терміном перебування на посаді президент Національної академії наук в світі.
XINHUANET.com
09.12. Угорщина і Польща стали столицями гомофобії ЄС, бойкотуючи декларацію прав геїв і інших меншин.
euobserver.com
09.12. Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас вважає, що міграційний пакт ООН має на меті обмеження міграції. Він закликає країни світу долучитися до пакту.
Deutsche Welle
08грудняСубота
08.12. 9 грудня людство відзначає 70-річчя з дня прийняття Конвенції ООН про попередження злочину геноциду і покарання за нього.
news.un.org
08.12. У Парижі поновилися протести "жовтих жилетів".
Deutsche Welle
08.12. Україна багато досягла на шляху до гендерної паритету, зазначає посол США в Україні Марі Йованович.
interfax.com.ua
08.12. Президент Петро Порошенко заявляє, що закон про державну українську мову не має бути кон'юнктурним.
www.pravda.com.ua
07грудняП'ятниця
07.12. Міністр закордонних справ Словаччини Мирослав Лайчак, який з 1 січня стане головуючим в ОБСЄ, свій перший візит у цій якості планує здійснити в Україну.
www.eurointegration.com.ua
07.12. 2019 рік може стати найспекотнішим роком в історії. Вчені попереджають, що фаза Ель-Ніньйо, а також зміна клімату, приведуть до того, що планета буде нагріватися ще більше.
www.nationalgeographic.com
07.12. Міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас хоче обговорити пропозицію розширення місії ОБСЄ на Азовське море під час зустрічі представників країн "нормандської четвірки", що має відбутись 11 грудня.
Deutsche Welle
06грудняЧетвер
06.12. Pew Research Center: Європейці в цілому менш релігійні, ніж люди в інших частинах світу. Але в Європі іноді спостерігаються значні відмінності в рівнях релігійної прихильності.
www.pewresearch.org
06.12. Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому законопроект про протимінну діяльності в Україні. Документ дозволяє Україні почати гуманітарне розмінування Донбасу.
www.pravda.com.ua
06.12. ЄС збільшить допомогу південно-східним регіонам України, - Федеріка Могеріні.
www.rbc.ua
06.12. Досягнення цілей, закріплених в Паризькій угоді, допомогло б домогтися поліпшення якості повітря, яким ми дихаємо, і до 2050 року запобігати смерті близько мільйона осіб на рік.
news.un.org
05грудняСереда
05.12. Міжнародна організація праці (МОП) заявляє про зростання числа мігрантів у всьому світі. Всього в світі в 2017 року налічувалося близько 277 млн мігрантів, з них 164 млн - трудових.
Deutsche Well
05.12. За оцінками експертів ООН, в наступному році на сході України збережуться осередки активних бойових дій. Наступного року ООН планує надати допомогу 2,3 млн жителів України, запросивши на це 162 млн доларів. Тридцять відсотків з тих хто потребуэ допомоги - пенсіонери - це більше, ніж будь-де у світі.
news.un.org
05.12. Україна посіла 21-е місце за рівнем наслідків тероризму, - дані дослідження глобального тероризму (Global Terrorism Index 2018).
www.radiosvoboda.org