Події в Україні та світі 2018

16грудняНеділя
16.12. 38% опитаних внутрішньо переміщених осіб з Криму та Донбасу не планують повертатися додому, - опитування Міжнародної організації з міграції.
mtot.gov.ua
16.12. Учасники кліматичної конференції ООН в Катовіце COP24 затвердили текст угоди. Так звана «Катовіцька книга правил» стане доповненням до Паризької угоди трирічної давності.
www.radiopolsha.pl
16.12. На порядку сесійного тижня Верховної Ради, останнього в поточному році, законопроекти про адвокатуру, трансплантацію органів, а також, можливий розгляд церковного і мовного законопроектів.
strana.ua
15грудняСубота
15.12. Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Української православної церкви.
www.pravda.com.ua
15.12. Очікується, що в понеділок Генеральна Асамблея ООН ухвалить новий Глобальний договір по біженцям, який покликаний зміцнити міжнародну систему захисту людей, вимушених рятуватися втечею, а також забезпечить підтримку державам, які їх приймають та нерідко відносяться до числа найбідніших країн світу.
news.un.org
14грудняП'ятниця
14.12. На саміті ЄС наголосили на необхідності скоординованої реакції на дезінформацію. При цьому йдеться як про внутрішній, так і зовнішній "виміри" дезінформації. Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер наголосив, що джерелами фейкових новини є навіть деякі глави урядів країн ЄС.
Deutsche Welle
14.12. Музей-галерея «Становлення української нації», який буде розташовуватися в будівлі «Національного музею історії України у Другій світовій війні» Києва, відкриється в 2019 році.
interfax.com.ua
14.12. Зростає запит на посилення статусу спеціального посланця ЄС з питань свободи віросповідання.
www.euractiv.com
13грудняЧетвер
13.12. Європейський інвестиційний банк і Європейський банк реконструкції і розвитку виділяють 176 мільйонів євро на новий проект з покращення безпеки руху в Україні.
www.epravda.com.ua
13.12. Експерти говорять, що ріст штучного інтелекту поліпшить становище більшості людей протягом наступного десятиліття, але багато хто стурбований тим, як успіхи в ШІ вплинуть на те, що значить бути людиною, бути продуктивним і проявляти вільну волю.
www.pewinternet.org
13.12. Європейський Союз виділяє додаткові EUR 4 млн на гуманітарну допомогу мешканцям сходу України в зв'язку з настанням зими, повідомляють в Європейській комісії.
interfax.com.ua
12грудняСереда
12.12. Кабміном створено Національне агентство кваліфікацій та затверджено його статут.
vnz.org.ua
12.12. Переговори щодо керченської кризи на рівні зовнішньополітичних радників країн "нормандської четвірки" продовжаться в 2019 році. Про це повідомили в Берліні.
Deutsche Welle
12.12. Google: «ЧС 2018» найпопулярніший пошуковий запит в Україні за 2018 рік.
mresearcher.com
12.12. Палата представників Конгресу США ухвалила 3 резолюції щодо України: Голодомор, Північний потік-2, Азовське море.
ukrainian.voanews.com
11грудняВівторок
11.12. Європейський парламент прийняв резолюцію в підтримку заявок Румунії та Болгарії про приєднання до Шенгенської зони, не дивлячись на відсутність консенсусу серед членів Європейської ради.
www.balkaninsight.com
11.12. Україна отримала від Євросоюзу перший транш макрофінансової допомоги обсягом у 500 мільйонів євро.
Deutsche Welle
11.12. Частина українців допускає обмеження прав і свобод наркозалежних людей, геїв, олігархів, колишніх засуджених та ромів, - дослідження Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва та фірми "Юкрейніан соціолоджі сервіс".
www.bbc.com