Події в Україні та світі 2018

15листопадаЧетвер
15.11. Доступ до пенсійного забезпечення повинен бути забезпечений для всіх українців, включаючи тих, хто проживає на тимчасово окупованих територіях Донбасу, підкреслила глава моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.
interfax.com.ua
15.11. Всесвітній день філософії 15 листопада. ЮНЕСКО запропонувала проводити Всесвітній день філософії на щорічній основі з тим, щоб на глобальному рівні долучити світову спільноту до багатства філософської думки.
un.org
15.11. У грудні буде запущено нову базу внутрішньо переміщених осіб - заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір.
dnews.dn.ua
14листопадаСереда
14.11. Україна, Молдова і Грузія домовилися про створення спільної платформи для протидії гібридним методам впливу РФ.
kmu.gov.ua
14.11. Берлін відреагував на включення Шредера до списку "Миротворця". У Берліні знову закликали Київ вжити дій для закриття сайту, на якому розміщено переліки "антиукраїнських діячів".
Deutsche Welle
14.11. Уряд Чеської Республіки вирішив приєднатися до кількох інших країн ЄС, відмовившись від пакту Організації Об'єднаних Націй про поводження з мігрантами.
euobserver.com
13листопадаВівторок
13.11. Канцлерка Німеччини Анґела Меркель (Angela Merkel) закликала "з огляду на події минулого року" працювати над планом створення "справжньої" європейської армії.
Deutsche Welle
13.11. Українська економіка зростає, але “помірно”, а у 2019 її гальмуватиме “виборчий цикл”, каже Європейський банк реконструкції та розвитку у щорічному аналізі.
ukrainian.voanews.com
13.11. Українська православна церква Московського патріархату розриває євхаристійне спілкування з Вселенським патріархатом.
bbc.com
12листопадаПонеділок
12.11. В ООН закликали уникати будь-яких односторонніх заходів, які виходять за рамки Мінських угод і поглиблюють розкол в країні. Йдеться про вибори, проведених на сході України.
news.un.org
12.11. Болгарія стала шостою країною ЄС після Угорщини, Австрії, Польщі, Чехії та Хорватії яка повідомила, що вона не буде підписувати угоду про глобальну міграцію на церемонії в Марокко в грудні.
euractiv.com
12.11. Київ прагне отримати статус Європейської культурної столиці.
kyivcity.gov.ua
11листопадаНеділя
11.11. Світові лідери зібралися в Парижі, щоб відзначити сторіччя Дня перемир'я. У зверненні до світових лідерів, включно з президентом Трампом, Еммануель Макрон сказав, що націоналізм є «зрадою» патріотизму.
wsj.com
11.11. Спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що озброєним угрупування «ДНР» та «ЛНР» не місце у «мінському процесі».
ukrainian.voanews.com
11.11. Внеском у 25 мільйонів євро від Європейського Союзу характеризується початок нової фази проекту «Підтримка Євросоюзом сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування, 2018-2022 роки».
ua.undp.org
10листопадаСубота
10.11. Конфлікт на сході України обернувся не тільки людськими втратами, зруйнованою інфраструктурою, збитком для екології - виникла ще проблема відсутності громадянства. Вона торкнулася близько 75 тисяч осіб.
news.un.org
10.11. Дослідники виявили, що падіння народжуваності призвело до браку дітей в майже половині країн світу. Тобто в цих країнах недостатньо дітей, щоб підтримувати кількість населення.
bbc.com
10.11. У Парижі розпочинаються заходи з нагоди 100-річчя завершення Першої світової війни. В урочистостях візьмуть участь понад 60 глав держав і урядів.
zn.ua/WORLD