Події в Україні та світі 2018

04грудняВівторок
04.12. Акції протесту 1 грудня завдали Парижу збитків майже на € 4 млн.
Агентство Анадолу
04.12. Австрія запропонувала скасувати сезонне переведення годинникiв 1 квітня 2021 року. На думку більшості країн Європейського союзу, це прийнятний термін.
www.radiopolsha.pl
04.12. Україна - в числі чотирьох лідерів з виведення нових сортів рослин. Вона подала 1350 таких заявок. Україну випередили тільки Китай, Європейський союз і США.
news.un.org
03грудняПонеділок
03.12. У Польщі починається Саміт ООН зі зміни клімату з попередження про те, що сьогоднішнє покоління є останнім, яке може запобігти катастрофічному глобальному потеплінню, а також першим, яке постраждає від його наслідків.
www.euractiv.com
03.12. Порошенко пропонує припинити дію Договору про дружбу з РФ з 1 квітня 2019 року.
ua.interfax.com.ua
03.12. Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Група Світового банку проведуть масштабне дослідження бізнес-клімату в Україні.
www.rbc.ua
02грудняНеділя
02.12. Українців непокоїть дезінформація – практично половина опитаних (47%) вважають, що через війну на Донбасі, їх спільнота стала більш вразливою до дезінформації, - опитування американського інституту IRI.
ukrainian.voanews.com
02.12. Глава ООН закликав не допустити найгірший cценарій в конфлікті між Росією та Україною.
news.un.org
02.12. Лідери G20 прийняли підсумкову декларацію мінімального компромісу. США не підтримали заяви, присвячені боротьбі зі зміною клімату.
Deutsche Welle
02.12. Франція вважає надзвичайний стан запорукою щодо повторення заворушень.
www.trtworld.com
30листопадаП'ятниця
30.11. Саміт G20 повинен зосередитися на розвитку та інфраструктурі. Однак, серед першочергових питань: ескалація конфлікту в Україні в зв'язку з діями Росії в Керченській протоці, війна в Ємені, вбивство журналіста Джамаля Хашоггі і "торгова війна" США з Китаєм і країнами ЄС.
Deutsche Welle
30.11. Єврокомісія схвалила виділення Україні першого траншу у розмірі 500 млн євро в рамках нової програми макрофінансової допомоги.
www.eurointegration.com.ua
30.11. У зв'язку з воєнним станом Україна закрила в'їзд для чоловіків з громадянством Російської Федерації у віці від 16 до 60 років.
www.rbc.ua
29листопадаЧетвер
29.11. Центральна виборча комісія України скасувала місцеві вибори в областях, охоплених військовим станом.
www.radiopolsha.pl
29.11. Державна прикордонна служба України вирішила закрити в'їзд до Криму для всіх іноземних громадян.
www.bbc.com
29.11. Синод Вселенського патріархату затвердив проект статуту помісної православної церкви в Україні.
Deutsche Welle
29.11. Німеччина тисне на Францію поступитися своїм постійним місцем в Раді Безпеки ООН накористь ЄС.
euobserver.com
28листопадаСереда
28.11. Німеччина і Франція відкинули пропозицію про посилення санкцій щодо Росії на тлі російської агресії в Азовському морі. Представники обох країн виступили за "заходи зі зміцнення довіри" між сторонами конфлікту.
tyzhden.ua
28.11. У 2017 році середня заробітна плата в світі виросла всього на 1,8 відсотка. Це найнижчі темпи зростання з 2008 року. У промислово розвинених країнах «Великої двадцятки» ці темпи нижче світових.
news.un.org
28.11. В Україні створили нове міністерство у справах ветеранів, що є правонаступником Державної служби у справах ветеранів та учасників антитерористичної операції.
Deutsche Welle