Події в Україні та світі 2018

21листопадаСереда
21.11. Турція закликає до реформ в ООН. Через права вето деяких країн СБ ООН не може виконувати свої функції і втручатися в кризи.
Агентство Анадолу
21.11. Президентом Міжнародної організації кримінальної поліції (Інтерпол) обрано представника Південної Кореї Кім Чон Ян.
Deutsche Welle
21.11. Нідерланди пропонують створити загальноєвропейський механізм санкцій щодо порушень прав людини.
eurointegration.com.ua
21.11. Україна вп'яте відзначає річницю Революції гідності. В Україні 21 листопада відзначається День гідності і свободи.
www.rbc.ua
20листопадаВівторок
20.11. У Третьому комітеті Генеральної Асамблеї ООН схвалили Декларацію ООН про права селян і інших осіб, які працюють в сільських районах. У Декларації йдеться про те, що селяни найбільшою мірою страждають від злиднів, голоду і недоїдання, а також погіршення стану навколишнього середовища і зміни клімату.
news.un.org
20.11. Польща та Ізраїль не підтримають міграційний пакт ООН. Обидві країни вказують на необхідність захищати кордони від нелегальних мігрантів.
Deutsche Welle
20.11. Платформа для обміну фотографіями Instagram запускає ініціативу для боротьби з фейковими "лайками" і коментарями.
www.bbc.com
19листопадаПонеділок
19.11. Об'єднавчий собор української православної церкви відбудеться в грудні 2018 року. Точну дату повідомлять 27-29 листопада. Про це повідомляє головний секретаріат синоду Вселенського патріархату.
www.bbc.com
19.11. Президент Франції Емманюель Макрон в своїй першій промові перед німецьким парламентом закликав країни Європи до зміцнення загальноєвропейського суверенітету.
Deutsche Well
19.11. Головний переговірник ЄС з Brexit Мішель Барньє заявив про підтримку угоди про вихід Великобританії з боку країн союзу.
nv.ua
18листопадаНеділя
18.11. Лідери країн-членів АСЕАН не змогли укласти заключного комюніке на саміті в Папуа-Новій Гвінеї, через розбіжності між США та Китаєм у питаннях торгівлі та інвестицій.
EconomistUA
18.11. На 26 Генеральній конференції з мір та ваг прийнятий новий еталон кілограма. Новим еталоном стала універсальна формула, заснована на принципах квантової фізики.
news.liga.net
18.11. Міжнародний валютний фонд (МВФ) знову звернувся до революційної ідеї цифрової валюти Центрального банку (CBDC). Крістін Лагард, глава МВФ, очолила заклики прийняти зміни.
www.trtworld.com
17листопадаСубота
17.11. Собор Польської автокефальної православної церкви заборонив священикам вступати в контакти з духовенством Київського патріархату.
radiopolsha.pl
17.11. Через гуманітарну ініціативу Папи Римського в Україні постраждалим від військових дій на Донбасі надали допомогу на суму понад 15 млн євро.
pravda.com.ua
17.11. 44% українців отримують державну допомогу, - міністр соціальної політики України Андрій Рева.
www.radiosvoboda.org
16листопадаП'ятниця
16.11. На сході України - перші заморозки, а кошти на гуманітарну допомогу закінчуються. На здійснення гуманітарного плану дій на 2018 рік донори виділили лише 36 відсотків необхідної суми, а рік вже добігає кінця.
news.un.org
16.11. Міністри закордонних справ ЄС обговорять у понеділок (19 листопада) в Брюсселі мілітаризацію Азовського моря.
euractiv.com
16.11. Економічний занепад (59%), масовий виїзд українців за кордон (59%) і зубожіння населення (51%) - основні загрози, які, на думку опитаних, є найбільш актуальними сьогодні для України. - Результати спільного опитування КМІС, Центру Разумкова та Соціологічної групи Рейтинг.
ratinggroup.ua