Події в Україні та світі 2018

27листопадаВівторок
27.11. Посол США Марі Йованович представила стратегічного радника від Сполучених Штатів Америки Кіта Дейтона, який розпочинає роботу в Міністерстві оборони України й Генеральному штабі Збройних сил України.
ukrainian.voanews.com
27.11. Президент Трамп заявив, що США співпрацюватимуть з Європою для подолання ескалації напруженості між Україною та Росією.
thehill.com
27.11. Американці та німці розійшлися в оцінці взаємовідносин. Близько 70 відсотків американців описують відносини між США та Німеччиною як хороші, а 73 відсотки німців зазначають, що відносини з США були поганими - дослідження Pew Research Center та Koerber-Stiftung.
euobserver.com
26листопадаПонеділок
26.11. Жінки є головними жертвами вбивств на грунті гендерної нерівності, дискримінації та негативних стереотипів.
news.un.org
26.11. У Брюсселі обговорили нову Стратегію ЄС для Центральної Азії. [...] питання регіонального співробітництва та ліквідації викликів безпеки, інтеграції, залучення інвестицій та сталого розвитку регіону Центральної Азії.
Агентство Анадолу
26.11. На сайті президента України оприлюднено указ про введення воєнного стану в Україні, який вступає в силу з дня публікації.
www.president.gov.ua
25листопадаНеділя
25.11. Німеччина під час членства у Раді Безпеки ООН у наступні два роки ставитиме питання про миротворчу місію на Донбасі. Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас.
Deutsche Welle
25.11. ЄС погодився на "кращі з можливих" умови Brexit, закликав британців підтримати угоду.
reuters.com
25.11. Косово запровадилj 100% митні тарифи на імпорт із Сербії, країна продовжує боротьбу з агресивною міжнародною кампанією проти визнання Косово.
www.trtworld.com
24листопадаСубота
24.11. Молоді українці, росіяни і білоруси не планують своє майбутнє більш ніж на пару років вперед і вважають, що повинні будуть самі подбати про свою пенсію. При цьому багато хто з них вже встигли побувати за кордоном і хочуть емігрувати, - соціологічне опитування "Левада-центру".
Deutsche Welle
24.11. Президент Петро Порошенко закликав український Парламент завершити процес декомунізації в Україні.
www.president.gov.ua
24.11. Президент Латвії поїде на Донбас і зустрінеться з кримськими татарами.
www.pravda.com.ua
23листопадаП'ятниця
23.11. Компанія Google допомагатиме МОН впроваджувати цифрові технології в освіту.
www.kmu.gov.ua
23.11. Верховна Рада підтримала проект закону про державний бюджет України на 2019 рік.
zn.ua/POLITICS
23.11. Мін'юст скасував рішення про державну реєстрацію права УПЦ МП на користування кількома спорудами Почаївської Лаври.
www.bbc.com
23.11. Брюссель виділить на різні регіональні програми в Центральній Азії 124 млн євро. Фінансову підтримку отримають Казахстан, Киргизія, Таджикистан, Туркменія і Узбекистан.
Deutsche Welle
22листопадаЧетвер
22.11. Згідно з дослідженнями газети The Guardian і політологів, в Європі за останні два десятиліття спостерігається послідовне зростання популістського політичного порядку. Дані показують, що популістські партії, оскаржуючи встановлений ліберальний порядок, зуміли забезпечити кожен четвертий голос на останніх виборах по всьому континенту.
www.trtworld.com
22.11. Учасники переговорів Євросоюзу і Великобританії досягли домовленостей з проекту політичної заяви про відносини Лондона і Брюсселя після "Брекзіта". Голова Європейської ради Дональд Туск надіслав документ для ознайомлення урядам 27 країн ЄС.
Deutsche Welle
22.11. Перший Всесвітній конгрес в галузі геопросторової інформації під егідою ООН прийняв Моганьшанську декларацію.
СИНЬХУА Новости