Події в Україні та світі 2018

14жовтняНеділя
14.10. Території, на яких живуть корінні народи, складають 22 відсотки загальної площі світового суходолу, але на їх землях і територіях зосереджено 80 відсотків всієї флори і фауни.
news.un.org
14.10. 15 жовтня відбудеться зустріч міністрів закордонних справ ЄС та країн-учасниць Східного партнерства (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Республіка Молдова та Україна), де підведуть підсумки виконання зобов'язань в рамках партнерства, включаючи пріоритети - «20 завдань на період до 2020 року» .
eeas.europa.eu
14.10. Голова Міноборони Нідерландів заявила, що Нідерланди ведуть кібервійну з РФ.
interfax.com.ua
12жовтняП'ятниця
12.10. Київський патріархат скликає Надзвичайний об'єднувальний собор. Його завданням буде рішення про церковну єдність і обрання предстоятеля єдиної автокефальної УПЦ.
Deutsche Welle
12.10. Близько 30% території України потребує гуманітарного розмінування повідомив Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
kmu.gov.ua
11жовтняЧетвер
11.10. МВФ: Україна є дуже вразливою для зовнішніх потрясінь. Високий рівень зовнішнього боргу та іноземного валютного боргу є джерелом нестабільності, наголошується в звіті МВФ з питань фінансової стабільності.
ukrainian.voanews.com
11.10. У новому опитуванні Pew Research Center, 68% учасників говорять, що відкритість Америки для іноземців є визначальною характеристикою нації.
pewresearch.org
11.10. На засіданні Синоду Вселенського патріархату було знято анафему з патріарха УПЦ КП Філарета та митрополита УАПЦ Макарія, повідомили в УПЦ КП.
dw.com/uk
10жовтняСереда
10.10. Європейське занепокоєння з приводу домінування Китаю на африканському континенті було однією з основних тем на саміті Financial Times в Африці. [...] в той час як Європа і Захід в цілому ведуть переговори і висувають безліч умов для кредитування, Китай інвестує і посилює свій політичний вплив в Африці.
euractiv.com
10.10. Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону України" Про житловий фонд соціального призначення "про умови забезпечення соціальним житлом внутрішньо переміщених осіб.
interfax.com.ua
10.10. Міжнародний валютний фонд прогнозує зниження рівня сукупного державного і гарантованого боргу України до 53% ВВП до кінця 2023 року.
pravda.com.ua
09жовтняВівторок
09.10. Міжнародний валютний фонд знизив прогноз зростання світової економіки через торгівельну напруженість США та Китаю. Міжнародний валютний фонд очікує, що в 2018-2019 роках ВВП світу зростатиме на 3,7 відсотка. Влітку у Фонді очікували зростання на 3,9 відсотка.
Deutsche Welle
09.10. Зростання націоналізму, популізму і вкрай правих рухів, швидше за все, сформує порядок денний ЄС напередодні європейських виборів в травні 2019 року і може вплинути на переговори по бюджету на наступні сім років.
euractiv.com
09.10. Генсек Ліги арабських держав Ахмед Абу Аль-Гейт закликав європейські країни допомогти вирішити фінансові проблеми Близькосхідного агентства ООН для допомоги палестинським біженцям (UNRWA).
Агентство Анадолу
08жовтняПонеділок
08.10. Міністерство оборони України за сприяння неурядової організації The HALO Trust розробило Інформаційну карту територій, забруднених мінами і вибухонебезпечними залишками війни.
interfax.com.ua
08.10. Обмеження зростання температури на Землі на рівні 1,5 градусів за Цельсієм можна досягти, тільки якщо "здійснювати швидкі, безпрецедентні і всеосяжні зміни в усіх сферах" - доповідь Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (IPCC) ООН.
Deutsche Welle
08.10. Гігант соціальних медіа (Facebook) допомагає з'єднати віддалені райони Уганди з Інтернетом, після того як минулі зусилля по розширенню доступу в країнах, що розвиваються, викликали критику.
www.wsj.com