Події в Україні та світі 2018

28вересняП'ятниця
28.09. Люди в Західній Європі віддають перевагу телебаченню як джерелу новин. У Данії, Франції, Німеччині, Італії, Нідерландах, Іспанії, Швеції та Сполученому Королівстві - в середньому 70% говорять, що вони отримують новини щодня з ТБ.
Pew Research Center
28.09. Голова Європейської ради в Європейському союзі Дональд Туск закликав ООН підключитися до боротьби з дезінформацією і зовнішнім втручанням у вибори в інших країнах.
news.un.org
28.09. У 2024 році Чемпіонат Європи з футболу відбудеться в Німеччині.
bbc.com
26вересняСереда
26.09. Група технічних гігантів, включаючи Google, Facebook і Mozilla, погодилася дотримуватися новых стандартів, встановлених Європейською комісією в боротьбі з поширенням підроблених новин в ЄС.
euractiv.com
26.09. У грудні цього року Європейська комісія і країни-члени ЄС підготують скоординований європейський план зі штучного інтелекту.
euobserver.com
26.09. Кабінет Міністрів України схвалив набір рекомендацій для використання національного бренда «Ukraine Now» в рамках популяризації та просування України у світі.
kmu.gov.ua
25вересняВівторок
25.09. В українському уряді розробили стратегію інформаційної реінтеграції Донбасу, яку планують реалізувати до 2020 року... Серед дискусійних питань - побоювання щодо формулювань "нових смислів для Донбасу".
Deutsche Welle
25.09. США не будуть платити більше 25% від миротворчого бюджету Організації Об'єднаних Націй (ООН).
slovoidilo.ua
25.09. З 1 вересня в Україні введені “блакитні лінії” для обмеження висотності забудови – це має бути прописано у генпланах населених пунктів.
kmu.gov.ua
24вересняПонеділок
 
23вересняНеділя
23.09. Київ, Харків і Львів увійшли в список найбільш кримінальних міст світу, складений сервісом Numbeo за 2018.
www.unian.ua
23.09. Павло Клімкін: проект резолюції про миротворчу місію ООН включає в себе три компоненти: самих миротворців, поліцейські сили і міжнародну адміністрацію.
www.pravda.com.ua
23.09. ЮНЕСКО запускає платформу в інтернеті, присвячену 34 об'єктів спадщини в 19 країнах Європейського Союзу. Її мета - пропагувати дбайливе ставлення до туристичних об'єктів, що знаходяться під захистом ЮНЕСКО.
ООН
22вересняСубота
22.09. Для того, щоб штучний інтелект розвивався, потрібні користувачі. ... Ці технології створюють великі етичні проблеми. Перша проблема - це проблема відповідальності, тому що у цих технологій алгоритм непередбачуваний: дві однакові машини, поставлені в однакові умови, можуть видати вам різні результати.
news.un.org
22.09. Білорусь намагається напмсати нову національну ідентичність.
nationalinterest.org
22.09. Зальцбургський саміт: Лідери ЄС об'єдналися щодо Brexit, але розділені щодо питань міграції.
economist.com