Події в Україні та світі 2018

07жовтняНеділя
07.10. До нової редакції Оксфордського словника англійської мови включили понад 350 нових слів, серед яких слово "ідіократія" і "alt-right" - скорочення від слова на "альтернативні праві".
bbc.com
07.10. В кінці березня 2019 року Європейський Союз організує третю Брюссельську конференцію «Підтримка майбутнього Сирії і регіону».
eeas.europa.eu
07.10. Молдавія, Україна, Грузія і Азербайджан будуть просувати в ООН проект резолюції про розв'язання - заморожених конфліктів.
interfax.com.ua
07.10. Спецдоповідач ООН: Польща переживає період політичної та культурної поляризації, а польський уряд прагне просувати близькі йому культурні традиції.
news.un.org
05жовтняП'ятниця
05.10. Глава польського Бюро нацбезпеки провів переговори про стратегічне партнерство Польщі та України.
www.radiopolsha.pl
05.10. Комісія з збагачення французької мови (Celf) запропонувала французам використовувати фразу «information fallacieuse» замість терміна «фальшиві новини (fake news)», який популяризував Дональд Трамп.
ВВС
05.10. Нобелівську премію миру вручили за боротьбу з сексуальним насильством на війні.
glavcom.ua
04жовтняЧетвер
04.10. Президент США Дональд Трамп прийняв рішення вийти з Факультативного протоколу про обов'язкове вирішення спорів до Віденської конвенції про дипломатичні зносини.
www.dw.com
04.10. У Світовому банку побоюються, що у найближчому майбутньому зростання української економіки може навіть уповільнитися, якщо Київ не впорається із викликами боргу, виборів та погіршення зовнішньої кон'юнктури.
www.bbc.com
04.10. Європейські парламентарі проголосували, підтримавши остаточний текст про вільний потік не персональних даних у всьому ЄС, названий потенційним змінювачем правил гри для цифрової економіки.
www.euractiv.com
02жовтняВівторок
02.10. У НАТО сподіваються, що Будапешт та Київ вирішать свою суперечку щодо закону про освіту, через яку Угорщина блокує зустрічі в рамках співпраці України з ЄС і НАТО.
www.eurointegration.com.ua
01жовтняПонеділок
01.10. Компанію Facebook можуть оштрафувати на 1,62 мільярда доларів через злам 50 мільйонів акаунтів.
www.epravda.com.ua
01.10. Лукашенко запросив Сі Цзіньпіна взяти участь в глобальному форумі "Один пояс, один шлях", який планується провести в 2019 році в Білорусі.
www.aa.com.tr
29вересняСубота