Події в Україні та світі 2024

02квітняВівторок
02.04. Комісар Ради Європи з прав людини Майкл О'Флаерті, який розпочинає свою роботу з 1 квітня, анонсував свій візит до України.
www.rbc.ua
02.04. Ізраїль запропонував ООН розформувати Близькосхідну агенцію ООН для допомоги палестинським біженцям та організації робіт (БАПОР).
www.aa.com.tr
02.04. Франція запропонувала проект резолюції Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй, у якій розглядаються варіанти можливого моніторингу ООН за припиненням вогню в секторі Газа та пропозиції щодо допомоги палестинській владі взяти на себе відповідальність.
www.reuters.com
01квітняПонеділок
01.04. Держбюджет України отримав 118 млн доларів на безповоротній основі від уряду Японії. Кошти надані в рамках проектів Світового банку "Зміцнення системи охорони здоров'я та збереження життя" (HEAL Ukraine) та "Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей" (HOPE).
www.rbc.ua
01.04. Золото 1 квітня подорожчало до рекорду, оскільки ознаки того, що Федеральна резервна система наближається до зниження процентних ставок, додали поштовх до зростання, яке також було спричинене геополітичною напруженістю (на Близькому Сході та в Україні) та високим попитом у Китаї.
www.epravda.com.ua
01.04. Новий уряд Палестини на чолі з прем'єр-міністром Мухаммедом Мустафою було приведено до присяги.
XINHUANET.com
31березняНеділя
31.03. Болгарія та Румунія стануть членами Шенгенської угоди. З 31 березня шенгенські правила діятимуть в обох державах, а контроль на внутрішніх повітряних і морських кордонах буде скасовано. Рішення про дату скасування перевірок на сухопутних кордонах ще має ухвалити Рада ЄС.
www.dw.com
31.03. З нагоди Великодня Папа Римський Франциск виступив у Ватикані з проповіддю, в якій закликав закінчити війну в Газі та Україні, а також до якнайшвидшого обміну всіма полоненими між Росією та Україною відповідно до принципів міжнародного права.
www.bbc.com
31.03. Американський штат Гаваї не підпадають під дію 5-ї статті НАТО про колективну оборону. Цей виняток прописано в Вашингтонському договорі про заснування НАТО, який був підписаний за 10 років до того, як Гаваї стали штатом США.
www.rbc.ua
29березняП'ятниця
29.03. Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ) оприлюднило черговий звіт щодо ситуації з ядерною безпекою в Україні. У документі мовиться, що війна в Україні “продовжує загрожувати ядерній безпеці” країни.
voanews.com
29.03. Україна та США підписали двосторонню угоду щодо відтермінування виплат за державним боргом.
www.rbc.ua
29.03. На сайті Московської патріархії опубліковано так званий наказ Всесвітнього російського народного собору – громадської організації під головуванням патріарха Московського та всієї Русі Кирила – у якому війна в Україні називається "священною".
www.svoboda.org
28березняЧетвер
28.03. У США був зареєстрований Комітет політичної дії "Американська Україна” (PAC American Ukraine), мета якого - фінансово підтримувати конгресменів, які підтримують Україну.
voanews.com
28.03. Рада директорів Світового банку схвалила надання Україні 1,5 мільярда доларів кредиту на підтримку політики розвитку під гарантії Японії та Великобританії.
www.dw.com
28.03. Посли ЄС домовились щодо оновлення та продовження дії угоди про лібералізовану торгівлю з Україною.
www.eurointegration.com.ua
27березняСереда
27.03. Україна отримала від Міжнародного валютного фонду 880 млн доларів. Це третій транш фінансової підтримки в межах програми розширеного фінансування EFF.
www.rbc.ua
27.03. У 2023 році ООН завершила рік із найнижчим збором платежів за останні п'ять років і змушена заощаджувати на всьому, щоб забезпечити роботу організації.
news.un.org
27.03. У Варшаві відбулося перше засідання країн-учасниць коаліції бронетехніки на підтримку України. У межах першого засідання країни-учасниці коаліції бронетехніки на підтримку України домовилися посилювати ЗСУ бронетехнікою та організувати ремонт цього виду озброєнь.
www.dw.com