Події в Україні та світі 2021

04лютогоЧетвер
05.02. Верховна рада у другому читанні схвалила законопроект, який врегулює положення про дистанційну роботі українців. Закон розмежовує поняття надомної праці і дистанційної праці.
news.rbc.ua
05.02. Віртуальна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні з питань першого перегляду програми для України в форматі stand-by продовжує роботу.
interfax.com.ua
05.02. Президент США Джо Байден виголосив програмну промову з приводу закордонної політики. Президент США назвав Китай "найбільш серйозним конкурентом" США.
ukrainian.voanews.com
04лютогоЧетвер
04.02. Очікується, що в рамках механізму COVAX (ініціативи щодо централізованої закупівлі і розподілу вакцин від COVID-19) до кінця року вдасться доставити по всьому світу два мільярди доз цих препаратів, в тому числі 1,3 млрд - в країни з низьким рівнем доходу.
news.un.org
04.02. Посли країн Великої Сімки (G7) провели зустріч з постійним представником Міжнародного валютного фонду в Україні. Вони заявили, що однією з основних умов процвітання України є незалежність Національного банку України.
www.rbc.ua
04.02. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що український уряд продовжуватиме карантин до 30 квітня, але, найімовірніше, він діятиме і після цієї дати.
www.dw.com
03лютогоСереда
03.02. Україна у 2021 році очікує отримати від Міжнародного валютного фонду (МВФ) три транші загальною сумою у 2,2 мільярда доларів, повідомив голова НБУ.
www.dw.com
03.02. Під егідою Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (ФАО) в Білорусі та Україні був запущений новий проект із захисту лісів і лісонасаджень від несприятливих біотичних і абіотичних факторів і засух. Особливу увагу приділено боротьбі з всиханням сосен.
news.un.org
03.02. Туреччина заявляє, що угода про створення двох держав - єдине рішення для Кіпру.
euobserver.com
02лютогоВівторок
02.02. У Китаї почала працювати система торгівлі правами на забруднення навколишнього середовища вуглекислим газом. Таким чином компанії, що забруднюють середовище парниковими газами, муситимуть платити за право викидати їх у повітря.
www.dw.com
02.02. Віце-прем'єр-міністр, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України заявив про необхідність прискорення реалізації проекту з виведення власного супутника на орбіту Землі. Йдеться про супутник "Січ 2-30 (2-1)".
news.rbc.ua
02.02. Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що в країні може бути прийнята нова конституція.
www.aa.com.tr
01лютогоПонеділок
01.02. За даними Всесвітнього економічного форуму, Україна посідає 59-е місце в світі за показниками гендерної нерівності.
news.un.org
01.02. Акції протесту проти суворих протиепідемічних заходів відбулися в Австрії, Угорщині, Нідерландах і Бельгії. Не обійшлося без затримань.
www.dw.com
01.02. Окружний суд Гааги відновлює слухання у справі про збитий 17 липня 2014 року в небі над Донбасом пасажирського авіалайнера рейсу МН17 Малайзійських авіаліній - учасники процесу будуть обговорювати питання, як з 7 червня розглядати справу по суті.
interfax.com.ua
01.02. Голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук заявив, що на всеукраїнський референдум потрібно винести питання Донбасу і Криму.
news.rbc.ua
31січняНеділя
31.01. В ООН начинается Всемирная неделя гармоничных межконфессиональных отношений между всеми религиями, вероисповеданиями и конфессиями, а с этого года в рамках недели отмечается еще и Международный день человеческого братства.
news.un.org
31.01. Президент Литви Гітанас Науседа висунув одну з лідерок білоруської опозиції Світлану Тихановську на Нобелівську премію миру.
www.dw.com
31.01. Всесвітня організація охорони здоров'я закликала розвинені країни уповільнити кампанії з вакцинації проти коронавірусу, щоб вакцини вистачило і менш заможним країнам. 95% всіх вакцинацій було проведено в 10 країнах.
news.rbc.ua