Події в Україні та світі 2021

11лютогоЧетвер
12.02. Європейський Союз підтримає вакцинацію від COVID-19 в Україні проектом, що передбачає фінансування в розмірі EUR40 млн для всіх шести країн Східного партнерства.
interfax.com.ua
12.02. Якби біткоїн був країною, він був би серед 30 найбільших споживачів електроенергії. На «майнінг» (виробництво) криптовалюти біткоїн щорічно витрачається 121,36 терават-годин електроенергії. Цей обсяг споживання електроенергії лише трохи менше, ніж споживала Україна в 2019 році.
ukrainian.voanews.com
12.02. Європарламент затвердив свою другу доповідь про імплементацію угоди про асоціацію між ЄС і Україною. При цьому євродепутати вказують на судову систему як інститут, що має один з найнижчих рівнів довіри в Україні.
www.dw.com
12.02. Організація Об'єднаних Націй (ООН) закликає сторони конфлікту на Донбасі зняти обмеження на свободу перетину лінії зіткнення і відкрити всі контрольні пункти в'їзду-виїзду.
news.rbc.ua
10лютогоСереда
11.02. Україна та Європейський Союз цього року починають процес перегляду Угоди про асоціацію у частині про торгівлю товарами.
www.pravda.com.ua
11.02. Уряди Китаю і Індії почали відведення військ від спільного кордону в районі озера Пангонг-Цо.
www.rbc.ua
11.02. За прогнозами інвестиційного будинку Morgan Stanley, вугілля зникне з енергосистеми США до 2033 року, на шляху до створення безвуглецевої енергетики. Викопне паливо поступиться відновлюваним джерелам енергії, на які припадатиме в 2035 році 55 відсотків електроенергії в США.
ukrainian.voanews.com
09лютогоВівторок
10.09. Туреччина представила національну космічну програму, яка включає політ на Місяць в 2023 році, відправку турецьких астронавтів у космос і розробку супутникових систем.
www.trtworld.com
10.09. Об'єднані Арабські Емірати вивели супутник "Надія" на орбіту Марса, що зробило Емірати п'ятим суб'єктом космічних досліджень, якому вдавалося зробити це - після США, Радянського Союзу, Європи та Індії.
www.bbc.com
10.09. Американський Сенат розпочав розгляд справи про імпічмент колишнього президента США Дональда Трампа. Трамп - перший президент в США, якому Палата представників двічі оголошувала імпічмент.
ukrainian.voanews.com
10.09. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), які знаходяться в Китаї для вивчення походження вірусу, відзначають, що отримані дані свідчать на користь природного походження вірусу.
news.un.org
08лютогоПонеділок
09.02. Німеччина, Швеція та Польща оголосили про рішення вислати російських дипломатів у відповідь на аналогічні дії Росії.
www.dw.com
09.02. Україна вперше в офіційному статусі бере участь у засіданні Комітету з всесвітньої продовольчої безпеки Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (КВПБ), 47 сесія якого почала роботу у форматі онлайн зустрічі.
www.kmu.gov.ua
09.02. Україна та Німеччина підписали угоду щодо надання допомоги у 13,1 мільйона євро для боротьби з COVID-19 та подолання наслідків пандемії, зокрема, закупівлі медобладнання для Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також підконтрольних Україні території Донецької та Луганської областей.
www.epravda.com.ua
08лютогоПонеділок
08.02. Лише 40 Центральних банків в світі офіційно мають право випускати цифрову валюту. Центробанки 104 країн можуть випускати тільки «реальні» банкноти і монети. А в законодавстві 27 країн немає чітко прописаних правил щодо електронних грошей - експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ).
news.un.org
08.02. У Києві розпочинається Всеукраїнський форум "Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді". Першу сесію відкриє президент Володимир Зеленський, також запрошені представники ВООЗ, Євросоюзу, чиновники та експерти.
news.rbc.ua
08.02. Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що не скасує санкції проти Ірану доти, доки ісламська республіка не виконає своїх зобов'язань щодо ядерної угоди.
www.dw.com
06лютогоСубота
07.02. Верховна Рада схвалила запровадження в Україні обліку трудової діяльності в електронній формі. Облік трудової діяльності працівників, згідно з документом, буде здійснюватися в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування.
www.dw.com
07.02. За даними Управління ООН з координації гуманітарних питань (OCHA) війна на Сході України зачіпає 5,2 млн осіб, серед яких 3,4 млн потребують термінової гуманітарної допомоги та захисту. Через Ковід та обмеження перетину лінії розмежування, гуманітарна ситуація на тимчасово окупованих територія сильно погіршилася.
ukrainian.voanews.com
07.02. Данський уряд дав зелене світло будівництву у Північному морі величезного штучного острова. На ньому розмістять 200 вітрових генераторів, здатних забезпечити електроенергією три мільйони домогосподарств.
www.bbc.com