Події в Україні та світі 2021

24лютогоСереда
26.02. Президент України Володимир Зеленський заявив про створення Конгресу місцевої та регіональної влади при президентові, який дасть змогу поліпшити відносини між місцевою владою і офіційним Києвом.
www.dw.com
26.02. Процес вакцинації від коронавірусу почався вже в 100 з 193 країн світу. Всього щеплені були понад 225 мільйонів чоловік, повідомляє Bloomberg.
news.rbc.ua
26.02. Сукупний державний борг України станом на 31 січня становить 2,56 трлн грн, або 90,7 млрд доларів в еквіваленті - за місяць він збільшився на 6,34 мільярда гривень.
www.epravda.com.ua
24лютогоСереда
25.02. США повертаються до Ради ООН з прав людини. США подадуть заявку на членство в Раді на період з 2022 з 2024 роки.
www.dw.com
25.02. 68% українців вважають, що країна рухається у неправильному напрямку, 22% – у правильному, а 10% – не визначилися - результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг».
ratinggroup.ua
25.02. В Україні почалася вакцинація населення від коронавірусу.
coronavirus.rbc.ua
25.02. Низка лідерів євангельських християнських церков у США підписались під листом із засудженням "християнського націоналізму" та його ролі у штурмі Капітолію у столиці США 6-го січня цього року.
ukrainian.voanews.com
24лютогоСереда
24.02. В Генеральній Асамблеї ООН відбулося засідання, присвячене «становищу на тимчасово окупованих територіях України».
news.un.org
24.02. В Україні вперше частка тих, хто віддає перевагу Інтернету як джерелу інформації, перевищила частку тих, хто віддає перевагу телебаченню (51% опитаних українців віддають перевагу Інтернету, 44% - телебаченню, 2% - радіо і пресі) - опитування Research & Branding Group.
www.epravda.com.ua
24.02. В Україні в умовах пандемії COVID-19 знову почав діяти адаптивний карантин з чотирма рівнями епідеміологічної небезпеки: "зелений", "жовтий", "оранжевий" і "червоний". У рамках адаптивного карантину на більшій частині території України запроваджено "жовтий" рівень епідеміологічної небезпеки.
www.dw.com
23лютогоВівторок
23.02. Міністри закордонних справ Євросоюзу домовилися з держсекретарем США про координацію зусиль для протидії Росії і Китаю.
news.rbc.ua
23.02. З початку пандемії COVID-19 дві третини країн з рівнем доходу нижче середнього фактично скоротили державні асигнування на освіту. Зростає розрив в обсязі коштів, які направляються на навчання в багатих і бідних країнах: в 2018-19 роках країни з високим рівнем доходу на освіту кожної дитини витрачали щорічно по 8,5 тис. дол, в країнах з низьким рівнем доходу на одного школяра виділяли в середньому лише 48 доларів, - сумісна доповідь Всесвітнього банку і ЮНЕСКО.
news.un.org
22лютогоПонеділок
22.02. МАГАТЕ та Іран домовилися про продовження інспекції (перевірки і моніторингу) ядерних об'єктів ще на 3 місяці.
www.aa.com.tr
22.02. В ООН закликають багаті країни надати допомогу бідним в скороченні цифрового розриву. Щоб до 2030 року забезпечити доступ до інтернету всіх жителів нашої планети, буде потрібно 428 млрд доларів США, причому 97 млрд доларів-для країн Африки на південь від Сахари.
news.un.org
22.02. Ізраїль і Єгипет домовилися побудувати новий газопровід. Документ передбачає, що газ, видобутий на середземноморському родовищі "Левіафан", буде надходити на єгипетські заводи зі скраплення. Проект націлений на збільшення експорту газу в Європу.
www.dw.com
20лютогоСубота
21.02. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш поставив перед людством чотири завдання: розробити Глобальний план вакцинації, домогтися вуглецевої нейтральності, знизити геополітичну напруженість і реформувати глобальне управління.
news.un.org
21.02. Окупований Донбас на сьогодні знаходиться на межі екологічної катастрофи міжнародного масштабу. Територіям загрожує забруднення повітря, води і ґрунту, заявив віце-прем'єр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.
news.rbc.ua
21.02. США знову стали учасником Паризької кліматичної угоди, 19 лютого сплив 30-денний термін, відведений для завершення процедури.
www.dw.com