Події в Україні та світі 2021

05березняП'ятниця
05.03. Країни "євротрійки" - Великобританія, Франція і Німеччина - вирішили утриматися від ухвалення на Раді керуючих Міжнародного агентства з атомної енергії (РК МАГАТЕ) резолюції, що містить критику на адресу Ірану.
www.dw.com
05.03. У новому звіті "Дім Свободи" (Freedom House) йдеться, що Україна за рівнем дотримання свобод залишається “частково вільною”.
ukrainian.voanews.com
05.03. Більш 930 млн тонн продовольства, проданого в 2019 році, виявилося в сміттєвих ящиках. В цілому, втрати становлять близько 17 відсотків усього виробленого продовольства, ми викидаємо третину всього продовольства, - звіт Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП).
news.un.org
04березняЧетвер
04.03. Тристороння контактна група (ТКГ) домовилася про моніторинг екологічної ситуації на Донбасі. Для цього створять спеціальну робочу групу.
www.rbc.ua
04.03. Уряд схвалив Концепцію розвитку цифрових компетенцій, мета якої - підвищити рівень цифрової грамотності та цифрових навичок населення для розвитку електронної демократії, цифрової економіки та суспільства.
www.epravda.com.ua
04.03. Здоров'ю українців загрожує не тільки пандемія COVID-19, а й «інфодемія» - недостовірна і неточна інформація про те, як з нею боротися. Про це йдеться у висновках дослідження, проведеного на прохання Програми розвитку ООН (ПРООН) та Дитячого фонду (ЮНІСЕФ).
news.un.org
02березняВівторок
03.03. Перегляд програми МВФ для України може бути відкладений на 3-й (липень-вересень або 4-й (жовтень-грудень) квартал 2021 року прогноз аналітиків Bank of America Global Research.
www.epravda.com.ua
03.03. Європейський союз починає нову програму підтримки економічного розвитку Донбасу. Запуск програми очікується в цьому році.
news.rbc.ua
03.03. Виступаючи на організованій Великобританією і Канадою зустрічі з використання вугілля в сфері енергетики, глава ООН висловив надію, що члени «великої сімки» вже на своєму червневому саміті оголосять про плани поетапної відмови від вугілля в електроенергетиці.
news.un.org
01березняПонеділок
02.03. Посол ОАЕ в Ізраїлі Мохамеда Аль Хаджі прибув в Тель-Авів і вперше в історії вручив вірчі грамоти президенту Ізраїлю Реувену Рівліну. Відносини між ОАЕ та Ізраїлем покращилися у вересні 2020 року після підписання "Авраамової угоди".
www.rbc.ua
02.03. Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков анонсував використання з наступного пленарного тижня українським парламентом сенсорної кнопки для голосування. Мета такого підходу - уникнення неперсонального голосування депутатами.
www.dw.com
02.03. Міноборони США оголосив про пакет обсягом у 125 мільйонів доларів для "Ініціативи безпекової допомоги Україні", що включає підготовку, устаткування та дорадчу підтримку, з метою допомогти Україні зберегти її територіальну цілісність, захистити кордони та покращити взаємодію із НАТО.
ukrainian.voanews.com
01березняПонеділок
01.03. В Україні 5% населення країни мають рідкісні хвороби. При цьому 80% пацієнтів з рідкісними хворобами в Україні - діти. Рідкісні захворювання переважно невиліковні.
www.rbc.ua
01.03. Офіс ООН з прав людини повідомляє про щонайменше 18 вбитих та 30 поранених в М’янмі, після того як поліція та військові сили відкрили вогонь бойовими патронами по мирних демонстрантах.
ukrainian.voanews.com
01.03. У біржовий фонд, який використовує Bitcoin, як базовий актив, вклали 624 мільйонів доларів в перші 9 днів його роботи. Перший фонд біткойнів був запущений 18 лютого і торгується на фондовій біржі Торонто.
www.epravda.com.ua
26лютогоП'ятниця
28.02. Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings прогнозує, що реальний ВВП України виросте в 2021 році на 4,1%. Економіка майже відновиться після спаду на 4,2% в 2020 році.
www.rbc.ua
28.02. Рада Безпеки ООН одноголосно прийняла резолюцію, що закликає припинити бойові дії в зонах конфлікту і ввести гуманітарну паузу, щоб забезпечити умови для вакцинації населення від COVID-19. Заклик не поширюється на військові операції проти груп, визнаних Радою терористичними.
news.un.org
28.02. Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що врегулювання конфлікту на Донбасі не можна починати з політичних питань, спершу треба вирішити безпекові і питання контролю над кордоном.
www.ukrinform.ua