Події в Україні та світі 2021

19лютогоП'ятниця
19.02. Протягом 2020 року кількість жителів України скоротилася на 314062 людини - до 41,59 мільйона. Кількість смертей в Україні значно перевищує кількість новонароджених - 48 дітей на 100 померлих. Свідчать оціночні дані Державної служби статистики.
www.dw.com
19.02. Через реакцію світу на пандемію Ковід-19, глобальний борг лише за 2020 рік зріс на рекордні 24 трильйона доларів. Загальний глобальний борг сягнув 281 трильйона доларів, дані щорічного звіту Інституту міжнародних фінансів.
ukrainian.voanews.com
19.02. Сполучені Штати сповістили ООН, що відкликають прохання адміністрації екс-президента Дональда Трампа про відновлення санкцій проти Ірану.
www.rbc.ua
17лютогоСереда
18.02. Кабінет міністрів України ухвалив рішення повернути адаптивний карантин. Його дія розпочнеться 24 лютого і триватиме щонайменше до 30 квітня. Уряд встановив, що з 24 лютого на всій території України буде "жовтий" рівень епіднебезпеки.
www.dw.com
18.02. Нова стратегічна концепція НАТО, яка повинна бути прийнята на саміті у 2021 році, буде розрахована на стримування Китаю і Росії.
www.eurointegration.com.ua
18.02. Верховна Рада назвала Революцію гідності одним з ключових моментів становлення української державності, що виражає національну ідею свободи. Постанова була прийнята у зв'язку з річницею подій Майдану.
news.liga.net
16лютогоВівторок
17.02. Під егідою ЮНЕСКО і ЮНЕП відбулася перша з серії щомісячних глобальних віртуальних конференцій, присвячених ролі штучного інтелекту в прискоренні сталого розвитку (Tuesdays Together for the Planet, мета - поєднати дві мегатенденціі: зміна клімату та управління цифровими технологіями). За допомогою цифрових технологій можна забезпечити вирішення 10-20 відсотків всіх завдань в області декарбонізації.
news.un.org
17.02. Верховна рада України прирівняла цифрові водійські права в додатку "Дія" до паперових.
www.rbc.ua
17.02. Національна асамблея Франції більшістю голосів прийняла в першому читанні закон "Про зміцнення республіканських принципів", який, на думку мусульманської громади країни, носить ісламофобський характер. Він також відомий як "закон з боротьби з ісламським сепаратизмом".
www.aa.com.tr
15лютогоПонеділок
16.02. Китай протягом 2020 року вийшов на перше місце в списку найважливіших торговельних партнерів Європейського Союзу, випередивши Сполучені Штати Америки. Торік обсяг зовнішньоторговельного товарообігу ЄС з КНР становив 586 мільярдів євро.
www.dw.com
16.02. Світова організація торгівлі призначила новим генеральним директором Нгозі Оконджо-Івеалу - першу жінку-керівника СОТ.
www.euractiv.com
16.02. Китайські інвестори у "Мотор Січ" підвищили вимоги у міжнародному арбітражі проти України на 100 мільйонів доларів до 3,6 мільярда доларів, зростання вимог пов’язане з розширенням початкової групи позивачів та включенням до неї ще декількох китайських акціонерів.
www.epravda.com.ua
14лютогоНеділя
15.02. Кабінет міністрів України повинен до 18 лютого прийняти постанову про адаптивний карантин. При цьому на "кольорові зони" ділитимуть по-новому.
news.rbc.ua
15.02. Скорочення бідності і соціальної нерівності стало основним пріоритетом політики для громадян ЄС (48% респондентів) після пандемії COVID-19 - Eurobarometer.
www.euractiv.com
15.02. На виборах до регіонального парламенту Каталонії перемагають партії, що виступають за незалежність регіону.
www.dw.com
14лютогоНеділя
14.02. У Європейському союзі планують ввести сертифікати про вакцинацію проти коронавірусу. Даний документ буде медичним, і міститиме всі дані, пов'язані з вакцинацією.
www.rbc.ua
14.02. Віртуальна місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні з питань першого перегляду програми для України в форматі stand-by завершилася без ухвалення позитивного результату про такий перегляд.
interfax.com.ua
14.02. 77 відсотків опитаних українців не задоволені тим, як уряд бореться з поширенням коронавірусу. Це найгірший показник у світі, свідчить глобальне дослідження Міжнародної асоціації Gallup. До країн, що мають найвищий рівень незадоволення, також увійшли Боснія і Герцеговина (75%), США (67%), Іспанія (66%), Еквадор і Мексика (по 65%).
www.dw.com