Події в Україні та світі 2021

18жовтняВівторок
18.10. Рада Європейського Союзу запровадила санкції проти 11 фізичних осіб і чотирьох іранських організацій. До санкційних списків увійшли міністр інформації Ірану та "ключові особи" з "поліції моралі". У ЄС сподіваються, що влада Ірану припинить жорстоко придушувати протести, під час яких загинуло вже понад 200 людей.
www.dw.com
18.10. Країни-члени ЄС висловили політичну підтримку введенню нових санкцій проти Ірану за його військову підтримку російської війни в Україні, якщо буде доведено, що удари по Києву були нанесені з безпілотників іранського виробництва.
www.euractiv.com
18.10. Верховна рада внесла зміни до державного бюджету на 2022 рік, видатки на сектор безпеки та оборони збільшили на 387 млрд гривень.
www.rbc.ua
17жовтняПонеділок
17.10. У Стамбулі 17 жовтня відбудеться позачергове засідання Ради Міністрів закордонних справ Організації тюркських держав (ОТГ).
www.aa.com.tr
17.10. Міністр інфраструктури України під час зустрічі з міністром оборони Туреччини запевнив, що "зернова ініціатива" буде продовжена після 22 листопада. З моменту старту і до сьогодні вже експортовано понад 7,7 млн тонн агропродукції.
www.epravda.com.ua
16жовтняНеділя
16.10. Регіональний директор Світового банку у Східній Європі Аруп Банерджі оцінює зростання рівня бідності в Україні в десятикратному розмірі, а удари по критичній інфраструктурі тільки ускладнюють економічну ситуацію.
www.epravda.com.ua
16.10. Міністерство оборони Азербайджану повідомило про обстріл збройних сил Вірменії території прикордонних Кяльбаджарського, Лачинського та Товузського районів республіки.
www.aa.com.tr
16.10. Представники партії "Союз-90"/"зелені", що входить до правлячої в Німеччині коаліції, наголосили на необхідності збільшення постачання зброї Україні.
www.dw.com
14жовтняП'ятниця
14.10. Члени Євросоюзу схвалили пропозицію Єврокомісії про виділення ще 3,5 млрд євро на допомогу біженцям з України через Європейський фонд регіонального розвитку.
www.dw.com
14.10. Голова Європейської економічної комісії (ЄЕК) ООН відвідала столицю України, щоб обговорити участь ООН у процесі відновлення міст та об'єктів інфраструктури країни, які постраждали внаслідок бойових дій. ЄЕК ООН запустила пілотний проект із розробки генерального плану реконструкції Харкова.
news.un.org
14.10. Керуючі країни-члени Групи Світового банку та Міжнародного валютного фонду обрали міністра фінансів України Сергія Марченка Головою Ради керуючих Світового банку та МВФ на 2023 рік.
www.epravda.com.ua
12жовтняСереда
12.10. Президент України Володимир Зеленський офіційно висунув історичний центр Одеси у якості кандидата на включення до Списку всесвітньої спадщини. Одеса, у разі включення її центру до Списоку, отримує доступ до механізмів міжнародної підтримки, у тому числі технічної та фінансової.
news.un.org
12.10. Європейська комісія рекомендувала надати Боснії та Герцеговині статус кандидата на вступ до Євросоюзу.
www.aa.com.tr
12.10. Міжнародний валютний фонд знизив свій прогноз світового ВВП на 2023 рік до 2,7 відсотка, що на 0,2 пункти нижче від липневих очікувань. Німеччина та Італія вступлять у рецесію наступного року, ставши першими розвиненими економіками, які скоротилися внаслідок російсько-українського конфлікту.
www.trtworld.com
11жовтняВівторок
11.10. Європейська комісія працює над тим, щоб надавати Україні близько 1,5 млрд євро бюджетної підтримки щомісяця у 2023 році.
www.epravda.com.ua
11.10. Міністр оборони США Ллойд Остін проведе в Брюсселі 12 жовтня засідання Контактної групи з питань оборони України (формат "Рамштайн") та візьме участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО.
www.dw.com
11.10. Ізраїль та Ліван близькі до підписання історичної угоди щодо демаркації морських кордонів. Переговори між Ізраїлем та Ліваном щодо розмежування морських кордонів проходять за посередництва США.
www.aa.com.tr