Події в Україні та світі 2021

10листопадаЧетвер
10.11. Швеція має намір внести зміни до конституції для посилення антитерористичного законодавства, що є ключовою вимогою Туреччини для схвалення заявки країни на членство в Північноатлантичному альянсі (НАТО).
www.dw.com
10.11. Європейська комісія опублікувала деталі пакету економічної допомоги Україні у розмірі 18 мільярдів євро, які передбачається виділити протягом 2023 року. Відповідно до цього плану, блок щомісяця надсилатиме Києву півтора мільярда євро у вигляді кредитів на 35 років.
www.golosameriki.com
10.11. США та Японія почали масштабні військові навчання на японських південно-західних островах та навколо них. Метою яких є посилення оперативного потенціалу в цих районах, враховуючи активізацію військової діяльності Китаю.
www.rbc.ua
08листопадаВівторок
08.11. Невідкладне створення повітряного щита над Україною є першочерговим завданням, оскільки цілеспрямованими атаками пошкоджено близько 40% об'єктів енергетичної інфраструктури країни, заявив президент України Володимир Зеленський на зустрічі з постпредом США при ООН Ліндою Томас-Грінфілд.
www.aa.com.tr
08.11. Президент Володимир Зеленський пропонує продовжити воєнний стан і мобілізацію в Україні ще на 90 днів. Тобто, до 19 лютого наступного року.
www.rbc.ua
08.11. Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив, що його країна не підтримає ініціативу Європейського Союзу щодо надання Україні щомісячної допомоги в розмірі 1,5 мільярда євро в 2023 році.
www.dw.com
07листопадаПонеділок
07.11. Україна одержала першу партію систем протиповітряної оборони NASAMS.
www.golosameriki.com
07.11. Президент Володимир Зеленський заявив, що перехід у власність держави активів АТ "Мотор Січ", ПрАТ "Запоріжтрансформатор", ПрАТ "АвтоКрАЗ", ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укртатнафта" допоможе забезпечувати нагальні потреби українського сектору оборони.
www.epravda.com.ua
07.11. Світові лідери, які збираються для кліматичних переговорів у Єгипті, перебувають під тиском, щоб поглибити скорочення викидів і фінансово підтримати країни, що розвиваються, які вже спустошені наслідками підвищення температури.
www.euractiv.com
07.11. Японія продовжить згуртовувати G7 задля подальшої потужної допомоги Україні та підтримувати жорстку санкційну політику.
www.rbc.ua
06листопадаНеділя
06.11. Новий уряд Швеції дистанціюється від курдських повстанців в Сирії, щоб отримати схвалення Туреччини на вступ до Північноатлантичного Альянсу (НАТО).
www.dw.com
06.11. У Києві запланували тотальну евакуацію трьох мільйонів людей, які залишилися у столиці, у разі повного відключення електромережі. Якщо не буде електрики, не буде води та каналізації.
www.epravda.com.ua
06.11. 27-а Конференція сторін Рамкової конвенції ООН про зміну клімату (COP 27) відкрилася у місті Шарм-еш-Шейх у Єгипті. Основний порядок денний конференції складають такі питання, як розробка заходів щодо скорочення викидів парникових газів, адаптація до зміни клімату та компенсація країнами, що розвиваються.
www.aa.com.tr
06.11. Європейська комісія представить пакет фінансової допомоги Україні на 2023 рік наступного тижня. Загальна сума допомоги складе 18 млрд євро.
www.rbc.ua
04листопадаП'ятниця
04.11. Депутати Болгарії схвалили відправлення першої військової допомоги Україні. Тепер протягом місяця уряд Болгарії має вирішити, яке саме озброєння може надати.
dw.com
04.11. 04.11. Лідери Західнобалканської шістки підписали три угоди в рамках Берлінського процесу, надсилаючи позитивні сигнали напередодні важливого саміту Західних Балкан, який має відбутися в Албанії в грудні. Формат, започаткований у 2014 році, має на меті сприяти зближенню між шістьма державами Західних Балкан і вибраними країнами ЄС та сприяти інтеграції між державами регіону.
www.euractiv.com
04.11. Глави дипломатичних відомств країн «Великої сімки» провели переговори з метою консолідувати свої позиції з питань російської війни в Україні, зростання глобального економічного впливу Китаю та придушення антиурядових протестів в Ірані.
www.golosameriki.com
03листопадаЧетвер
03.11. В останні 30 років температура в Європі підвищувалася вдвічі швидше, ніж у світі загалом – це найвищий показник серед усіх континентів. Про це йдеться у доповіді, опублікованій Всесвітньою метеорологічною організацією (ВМО).
news.un.org
03.11. Переможцем парламентських перегонів у Данії став "червоний" блок лівих сил (Соціал-демократична партія) на чолі з чинною прем'єркою Метте Фредеріксен.
dw.com
03.11. Північна Корея запустила одну балістичну ракету великої дальності та дві балістичні ракети малої дальності, одна з них спонукала людей на півночі Японії сховатися у сховищах.
voanews.com