Події в Україні та світі 2020

09січняЧетвер
09.01. В Україні 9 січня оголошено днем жалоби за жертвами катастрофи лайнера МАУ в Ірані.
interfax.com.ua
09.01. 2019 рік був другим найспекотнішим роком на планеті від початку метеорологічних досліджень. При цьому в Європі 2019-й був найгарячішим роком в історії метеодосліджень. Такі дані оприлюднила організація Євросоюзу Copernicus, яка займається дослідженням кліматичних змін на планеті.
www.dw.com
09.01. Протягом 2019 року інвестори вклали близько 3,7 мільярда євро в будівництво вітрових, сонячних і біоелектростанцій в Україні, збільшивши потужність альтернативних електростанцій утричі.
www.epravda.com.ua
08січняСереда
08.01. В Ірані розбився український "Боїнг-737" авіакомпанії МАУ. Загалом загинуло 176 людей, 11 з яких - українці.
www.bbc.com
08.01. Президенти Туреччини і Росії Реджеп Тайіп Ердоган і Володимир Путін ввели в експлуатацію газопровід "Турецький потік".
www.dw.com
08.01. Білорусь і Європейський союз підписали угоди про спрощення видачі віз та про реадмісію осіб, які перебувають без дозволу.
www.rbc.ua
08.01. У доповіді Конгресу США, міститься заклик до санкцій проти Китаю у зв'язку з порушеннями прав людини, а також до того, щоб офіційні особи США враховували проблеми прав людини під час переговорів з Пекіном, включаючи торгові переговори.
www.reuters.com
06січняПонеділок
06.01. Іран оголосив про повний вихід з ядерної угоди 2015 року після вбивства генерала Солеймані.
ukrainian.voanews.com
06.01. Греція, Кіпр, Ізраїль підписали угоду про будівництво трубопроводу, по якому буде транспортуватися газ зі східного Середземномор'я в континентальну Європу. Трубопровід повинен стати альтернативою поставкам російського газу в Європу.
euobserver.com
06.01. В Україні до осені 2020 року запустять єдиний туристичний портал, через який туристи зможуть отримати допомогу.
www.epravda.com.ua
05січняНеділя
05.01. Якщо Тегеран відповість Вашингтону на вбивство генерала Касима Сулеймані, США атакують 52 важливих для Ірану об'єкта, заявив Дональд Трамп. Напередодні Іран заявив, що в межах його досяжності перебуває 35 об'єктів США.
www.dw.com
05.01. З 1 січня В'єтнам, Нігер, Сент-Вінсент і Гренадіни, Туніс і Естонія зайняли місця п'яти нових непостійних членів Ради Безпеки ООН. При цьому В'єтнаму відразу ж випала почесна роль Голови.
news.un.org
05.01. Себастіан Курц заявив про неготовність Австрії приймати мігрантів. За словами канцлера Австрії, його країна зробила "непропорційно багато" для мігрантів.
www.rbc.ua
02січняЧетвер
02.01. Міністр економіки України заявив про створення штабу для боротьби з падінням промислового виробництва в країні.
www.dw.com
02.01. Понад 1 мільйон людей взяли участь в акції протесту в Гонконзі. Для розгону демонстрантів поліція застосувала пластикові кулі, сльозогінний газ і водомети.
www.aa.com.tr/
02.01. Дослідники зі Сполучених Штатів і Великобританії повідомили, що система штучного інтелекту Google показала такий же успіх, як і досвідчені рентгенологи, для виявлення раку молочної залози на основі скринінгових мамограм.
www.reuters.com
02.01. ООН запрошує людство до розмови про сьогодення і майбутнє нашої планети. Ідея полягає в тому, щоб почути думку якомога більшої кількості людей по всьому світу. Найбільша в історії акція «глобальної дискусії» починається в січні, в рік, коли ООН відзначає 75-річчя з дня заснування.
news.un.org/
01січняСереда
01.01. 01 січня 2020 року розпочався період головування Хорватії у Раді ЄС – керівному органі Євросоюзу. Хорватська програма головування сформована під девізом "Сильна Європа у світі, повному викликів", та має чотири пріоритети: Європа, яка розвивається; Європа, яка з’єднує; Європа, яка захищає; впливова Європа.
www.pravda.com.ua
01.01. Президент України Володимир Зеленський закликав українців в новому 2020 році бути єдиною країною щодня, що має стати національною ідеєю.
interfax.com.ua