Події в Україні та світі 2020

11березняСереда
11.03. В Естонії почалася економічна криза, баланси підприємств різко скоротяться, а банки почнуть відкликати кредити або вимагати додаткове забезпечення.
www.rbc.ua
11.03. Research & Branding Group: п'ятірка лідерів суспільної довіри, яким українці довіряють найбільше: Армія (67%), Ветерани АТО / ООС (62%), Волонтери / волонтерські організації (61%), Церква (58%) і Президент України (53 %).
mresearcher.com
11.03. Для боротьби з негативним впливом епідемії коронавірусу на європейську економіку Єврокомісія створить інвестиційний фонд на 25 мільярдів євро.
www.dw.com
10березняВівторок
10.03. В понеділок, 9 березня, почався один з найгучніших міжнародних процесів останніх років - про збитий над Донбасом Boeing-777.
www.dw.com
10.03. Акції низки компаній на біржах в США, Європі та Азії впали. Падіння на фондових ринках сталося після того, як через конфлікт між Росією та Саудівською Аравією ціни на нафту впали на 20%.
www.bbc.com
10.03. ЄС оголошує Африку «найважливішим» глобальним партнером. Остання стратегія ЄС по Африці ґрунтується на минулих і нових обіцянках, які охоплюють усе: від управління до зміни клімату, міграції, оцифровки, безпеки та енергетики.
euobserver.com
06березняП'ятниця
06.03. Програма розвитку ООН опублікувала доповідь, в якій говориться, що майже дев'ять з десяти чоловіків і жінок у всьому світі ставляться до жінок з упередженістю. В ПРООН вперше склали «Індекс гендерних соціальних норм». Дослідження виявило «незримі перешкоди», з якими стикаються жінки.
news.un.org
06.03. Президент України Володимир Зеленський сподівається, що може домовитися з президентом Росії Володимиром Путіним про припинення війни на Донбасі, але не виключає, що може вийти з переговорів, якщо в них не буде прогресу протягом року після грудневого саміту в Нормандські форматі.
interfax.com.ua
06.03. Рада ЄС ухвалила довгострокову стратегію розвитку з урахуванням зниження рівня викидів парникових газів від імені блоку і його держав-членів.
www.epravda.com.ua
05березняЧетвер
05.03. Спільно з релігійними лідерами і представниками системи охорони здоров'я Іраку фахівці ВООЗ обговорюють кроки, які дозволять запобігти поширенню інфекції під час відвідування святих місць напередодні Рамадана.
news.un.org
05.03. США виділять на новий проєкт з кіберзахисту критичної інфраструктури України $38 млн.
www.pravda.com.ua
05.03. В Україні будуть забороняти масові заходи в зв'язку з коронавірусом.
interfax.com.ua
05.03. Глави МВС країн ЄС та Шенгенської зони за підсумками екстреного засідання в Брюсселі звинуватили Туреччину у "використанні міграційного тиску в політичних цілях".
www.dw.com
04березняСереда
04.03. Керівництво Групи МВФ і Світового банку домовилися провести традиційні "весняні зустрічі" 2020 року в віртуальному форматі через спалах коронавірусу.
www.rbc.ua
04.03. Генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Тедрос Гебреєсус охарактеризував коронавірус SARS-CoV-2 "унікальним вірусом з унікальними характеристиками". Рівень смертності від коронавірусу на даний час становить 3,4 відсотка, що робить його більш смертельним за сезонний грип.
www.dw.com
04.03. Верховна Рада підтримала призначення Дениса Шмигаля на посаду прем'єра. Перед цим український парламент відправив у відставку Олексія Гончарука, що тягне за собою відставку всього складу уряду.
www.bbc.com
03березняВівторок
03.03. Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку.
www.bbc.com/
03.03. Міністри фінансів країн Групи семи заявили, що будуть використовувати всі наявні інструменти політики для досягнення сильного, стійкого глобального зростання і захисту від ризиків зниження, створюваних коронавірусом.
www.epravda.com.ua/
03.03. Європейська Комісія (ЄК) виділила Греції 700 мільйонів євро допомоги на посилення охорони кордонів на тлі нинішньої міграційної кризи.
www.dw.com