Події в Україні та світі 2020

10лютогоПонеділок
10.02. В Абу-Дабі, столиці Об'єднаних Арабських Еміратів, офіційно відкрився десятий Форум міст. Форум зібрав понад 18 000 учасників з 168 країн: експертів, мерів, вчених та активістів, які, обмінюючись досвідом та ідеями, обговорюють, як створити «місто майбутнього».
news.un.org
10.02. Поширення китайського коронавірусу буде коштувати глобальній економіці більше 280 мільярдів доларів в першому кварталі 2020 року, що покладе край безперервного росту світового ВВП, що продовжувався 43 квартали поспіль.
www.epravda.com.ua
10.02. Під час офіційного візиту до Ватикану Президент України Володимир Зеленський звернувся до Святого Престолу з проханням допомогти Україні звільнити своїх громадян.
interfax.com.ua
09лютогоНеділя
09.02. Кабінет міністрів України продовжив спрощений режим в'їзду дітей на окуповані території Донбасу. До 1 травня діти до 16 років без паспорта зможуть перетинати КПВВ зі свідоцтвом про народження.
www.rbc.ua
09.02. Gallup International: більше половини (59%) респондентів в усьому світі вважають себе щасливими. Кожен десятий житель Землі (11%), навпаки, нещасливий. 28% не змогли визначитися щасливі вони чи ні. ... Щасливими себе вважає половина українців - 51%. А своє життя як нещасливе охарактеризували 18% респондентів.
mresearcher.com
09.02. У рейтингу найдорожчих для проживання країн світу від журналу CEOWORLD, Україна посіла 107 місце серед 132 позицій, найдорожча - Швейцарія.
www.epravda.com.ua
07лютогоП'ятниця
07.02. Уряди Іспанії та Каталонії розпочнуть офіційні переговори у лютому. Їхня мета - спробувати покращити напружені відносини між Мадридом і Барселоною.
www.dw.com
07.02. Центр Разумкова: 28% українців вважають себе православними, але не належать до будь-якої церкви. 8,8% не відносять себе до жодної з конфесій, а ще 5,6% визначили себе невіруючими.
mresearcher.com
07.02. У новому Міністерстві з питань окупованих територій України буде створено фонд реінтеграції "Крим", а також національний центр документування порушень прав і свобод на окупованих територіях України.
www.rbc.ua
06лютогоЧетвер
06.02. Сенат США, верхня палата Конгресу, в якому домінують республіканці, виправдав президента Дональда Трампа за звинуваченням у зловживанні владою і перешкоджанні Конгресу в перебігу судового процесу щодо його імпічменту.
www.radiosvoboda.org
06.02. Комітет міністрів Ради Європи прийняв нову санкційну процедуру для країн, які здійснили серйозні порушення.
www.rbc.ua
06.02. Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) ініціює подальшу юридичну перевірку законопроєкту про дезінформацію.
www.dw.com
05лютогоСереда
05.02. Палестина зберігає прихильність врегулюванню палестино-ізраїльського конфлікту на основі принципу «двох держав для двох народів», рішень міжнародних структур та Арабської мирної ініціативи. Президент Палестини Махмуд Аббас обговорив близькосхідний конфлікт з главою європейської дипломатії.
www.aa.com.tr
05.02. Священний синод Православної церкви України (ПЦУ) припинив повноваження почесного патріарха ПЦУ Філарета як члена Синоду.
www.dw.com
04лютогоВівторок
04.02. У 2020 році користувачі в усьому світі проведуть 1,25 млрд років в онлайні, а більше однієї третини часу - в мережах, -Digital звіт We Are Social і Hootsuite на 2020 рік.
mresearcher.com
04.02. Рейтинг довіри українців до президента України Володимира Зеленського в кінці січня склав 59%, завдяки чому він став єдиним українським політиком з позитивним балансом даного показника, опитування Соціологічної групи "Рейтинг".
interfax.com.ua
04.02. Нацбанк спростив порядок розкриття банківської таємниці.
www.epravda.com.ua