Події в Україні та світі 2020

24грудняЧетвер
24.12. Євросоюз та Британія після чотирьох з половиною років перемовин погодили угоду про взаємні відносини після Брекзиту. Британія вийшла з ЄС наприкінці січня цього року, але до 31 грудня має жити відповідно до торгових правил Євросоюзу.
www.bbc.com
24.12. За даними Державної служби статистики України в III кварталі рівень зайнятості населення у віці 15 років і старше становив 49,8%. При цьому рівень безробіття серед робочої сили у віці 15 років і старше склав 9,5% (у першому кварталі - 8,5%, у другому кварталі - 9,8%).
www.rbc.ua
24.12. Жорсткий карантин, запланований в Україні з 8 по 24 січня 2021 року, не буде перенесений навіть у разі значного скорочення захворюваності COVID-19, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.
www.dw.com
23грудняСереда
23.12. Кабмін схвалив Концепцію економічного розвитку Донецької та Луганської областей, що згодом ляже в основу відповідної стратегії - на відновлення регіону потрібно щонайменше 20 мільярдів доларів.
www.epravda.com.ua
23.12. Прем'єр-міністр Молдови оголосив про відставку уряду країни. Чинний президент Молдови Ігор Додон уже заявив, що треба почати консультації для розпуску парламенту і призначення дати дострокових виборів.
www.dw.com
23.12. Експерти Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП) попереджають, що коралові рифи можуть повністю зникнути до кінця нинішнього століття, якщо країни не скоротять обсяги парникових викидів. Коралові рифи грають дуже важливу роль в житті морських екосистем, захищають від руйнування берегову лінію.
news.un.org
22грудняВівторок
22.12. Оперативний штаб міністерства охорони здоров'я України з вакцинокерованих інфекцій затвердив план імунізації населення від COVID-19, який передбачає охоплення вакцинацією упродовж 2021-2022 років щонайменше 50 відсотків населення України.
www.dw.com
22.12. В Україні з’явиться перший інтернет-портал про ключові події та злочини на тимчасово окупованих територіях. Передбачається, що онлайн-ресурс міститиме найрізноманітніші дані, зокрема: свідчення очевидців, архівні джерела, інформацію ЗМІ, рішення та резолюції міжнародних організацій, фото- та відеоматеріали.
president.gov.ua
22.12. В ЮНЕСКО назвали ситуацію, що склалася в сфері культури «надзвичайною». З початку пандемії багато концертів та виставок проходить у віртуальному форматі. Однак, 46 відсотків населення Землі не має доступу до інтернету. Це означає, що кожен другий житель планети не може долучитися до досягнень культури.
news.un.org
21грудняПонеділок
21.12. Усе більше країн припиняють залізничне та авіаційне сполучення з Великою Британією через новий штам коронавірусу VUI-202012/01, перші випадки якого зафіксували саме там. Новий штам є більш заразним і поширюється швидше, ніж попередній.
www.bbc.com
21.12. 43% украинцев назвали "событием года" которое повлияло на жизни абсолютного большинства людей эпидемию, при этом абсолютно все оценили его как негативное событие. Данные опроса фонда "Демократические инициативы" и КМИС.
www.rbc.ua
21.12. Американське посольство в Багдаді обстріляли ракетами, кілька з них впали на житлові квартали.
www.dw.com
20грудняНеділя
20.12. 20 грудня в ООН відзначають Міжнародний день солідарності людей. Солідарність - одна з фундаментальних і універсальних цінностей, які повинні лежати в основі міжнародних відносин в XXI столітті.
news.un.org
20.12. Митрополит Єпіфаній заявив, що Православна церква України вважає можливою легалізацію каннабіса в Україні за умови його використання в медичних цілях.
www.rbc.ua
20.12. Перший вантажний потяг який перевозить товари з Туреччини до Китаю, досяг пункту призначення. Поїзд відправився зі Стамбула 4 грудня і подолав відстань в 8 693 кілометри через Туреччину, Грузію, Азербайджан, Каспійське море і Казахстан, щоб дістатися до китайського міста Сіань.
www.trtworld.com
20.12. Президент України Володимир Зеленський пов'язує президентство Джо Байдена у США з відновленням посади у Державному департамені США спеціального спецпредставника з питань України.
www.dw.com
17грудняЧетвер
17.12. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) не рекомендують вводити "імунні паспорти". Невідомо, як довго буде зберігатися імунітет після щеплення.
www.rbc.ua
17.12. Німеччина зобов'язалася виділити EUR2 млн на роботу Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) на сході України.
interfax.com.ua
17.12. Генасамблея ООН ухвалила посилену резолюцію щодо ситуації з правами людини в Криму. Це - вже п'ята резолюція Генеральної асамблеї ООН з правозахисної проблематики в окупованому Криму і вже дев’ята у контексті міжнародного реагування на спробу анексії Росією українського півострова.
www.dw.com