Події в Україні та світі 2020

26жовтняПонеділок
26.10. Центральна виборча комісія назвала остаточну явку виборців на місцевих виборах в Україні. Вона склала 36,88%.
vybory.rbc.ua
26.10. Всесвітній саміт охорони здоров’я стартує віртуально з Берліна. Інтернет-захід буде зосереджений на міжнародному співробітництві для припинення зростання рівня зараження.
www.dw.com
26.10. Посли країн “Великої сімки” привітали Україну з проведенням виборів, назвавши їх "демократією в дії".
ukrainian.voanews.com
25жовтняНеділя
25.10. Верховна Рада розпочне розгляд законопроекту про державний бюджет на 2021 рік на найближчому пленарному тижні.
www.epravda.com.ua
25.10. Білоруська опозиція 25 жовтня заявляє про понад 100 тисяч учасників несанкціонованого владою протесту в останній день "народного ультиматуму" в Мінську.
www.dw.com
25.10. 22 січня 2021 року набере чинності Договір про заборону ядерної зброї. Це стане можливим завдяки тому, що його ратифікували 50 держав. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш назвав цю подію кульмінацією всесвітнього руху за повну ліквідацію ядерної зброї.
news.un.org
24жовтняСубота
24.10. Організації Об'єднаних Націй виповнюється 75 років. 24 жовтня 1945 року набрав чинності Статут ООН.
uisgda.com
24.10. Кіпрська церква визнала Православну церкву України. Вона стала третьою після Грецької церкви та Олександрійського патріархату, яка визнала ПЦУ.
www.bbc.com
24.10. Організація об'єднаних націй з початку конфлікту на Донбасі залучила понад 500 мільйонів доларів допомоги постраждалим. Протягом нинішнього року вже було мобілізовано 82 млн доларів допомоги постраждалим мешканцям Донбасу.
www.rbc.ua
23жовтняП'ятниця
23.10. Президент США Дональд Трамп оголосив, що Судан та Ізраїль домовилися про нормалізацію відносин. Після ОАЕ та Бахрейну Судан став за останні два місяці третьою країною арабського світу, що вирішила нормалізувати свої відносини з Ізраїлем.
www.dw.com
23.10. Воюючі сторони в Лівії за посередництва Місії ООН в цій країні досягли історичної угоди про припинення вогню.
news.un.org
23.10. Близько чверті світової робочої сили може втратити свою роботу через досягнення в автоматизації. Економісти Bloomberg вказують, що найбільше від роботизації можуть постраждати країни Перської затоки, Чехія, Словаччина та Японія.
www.epravda.com.ua
22жовтняЧетвер
22.10. Запровадження вільної економічної зони (ВЕЗ) на Донбасі сприятиме залученню інвестицій у регіон та завершенню війни, заявив президент України Володимир Зеленський.
www.dw.com
22.10. Північноатлантичний альянс вперше закликає Туреччину використовувати свій значний вплив в регіоні, щоб зменшити напруженість між Вірменією і Азербайджаном. НАТО хоче примирення в Нагірному Карабасі.
www.rbc.ua
22.10. Глава МЗС Грузії оголосив про плани подати заявку на членство в ЄС в 2024 році після погодження і координації з європейськими партнерами.
www.eurointegration.com.ua
21жовтняСереда
21.10. Експерти Всесвітнього економічного форуму (WEF) прогнозують, що роботодавці до 2025 року нарівно поділять роботу між людьми і автоматизованими системами. Процес змін на ринку праці прискорився через пандемію COVID-19 та спричинену нею рецесію.
www.dw.com
21.10. Європейська комісія заявила, що Кіпр і Мальта порушують закони ЄС і сприяють злочинності, продаючи «золоті паспорти» багатим іноземцям.
euobserver.com
21.10. Китай став найбільшим інвестором в Чорногорії з прямими інвестиціями в розмірі 70 мільйонів євро в період з початку року до кінця серпня.
www.euractiv.com
21.10. НАТО може створити новий космічний командний центр в Німеччині, спрямований на протидію загрозам для супутникової інфраструктури.
www.rbc.ua