Події в Україні та світі 2020

17січняП'ятниця
17.01. Верховна Рада України ухвалила законопроєкт "Про повну загальну середню освіту". Документ регулює, серед іншого, надання середньої освіти мовами національних менших.
www.dw.com
17.01. The Economist опублікував "індекс БігМака". Українська гривня виявилася недооціненою на 58% до американського долара.
www.epravda.com.ua
17.01. Резолюцію на підтримку України та українського народу внесла на розгляд Конгресу так звана група підтримки України у Палаті представників США.
ukrainian.voanews.com
17.01. Міжнародне рейтингове агентство Fitch поліпшило прогноз зростання світової економіки на 2020 рік слідом за підписанням США і Китаєм угоди про першу фазу врегулювання торгового спору.
interfax.com.ua
16січняЧетвер
16.01. The Economist опублікував "індекс БігМака". Українська гривня виявилася недооціненою на 58% до американського долара. 
www.epravda.com.ua
16.01. Верховна Рада України підтримала постанову про повернення української делегації на січневу сесію Парламентської асамблеї Ради Європи.
www.dw.com
16.01. У 2020 році темпи зростання світової економіки можливо піднімуться до 2,5 відсотків. Економісти радять політикам вкладати більше коштів в проекти в сфері сталого розвитку та в розвиток відновлюваних джерел енергії.
news.un.org
13січняПонеділок
13.01. Китай завершив введення в експлуатацію найбільшого і найбільш чутливого в світі радіотелескопа, і після трирічних випробувань він почав працювати офіційно.
www.xinhuanet.com
13.01. Ще одна військова база в Іраку, на якій перебувають американські військові, була обстріляна ракетами.
ukrainian.voanews.com
13.01. Німеччина, Франція і Великобританія закликали Іран повернутися до виконання угоди 2015 року, що обмежує ядерну програму Ісламської Республіки.
www.dw.com
12січняНеділя
12.01. Білорусь ввела екологічний податок на транспортування і транзит нафти і нафтопродуктів по своїй території.
ru.reuters.com
12.01. Президент Ірану Хасан Рухані у розмові з президентом Зеленським висловив співчуття українському народу та родинам загиблих унаслідок збиття літака МАУ. Він попросив вибачення від іранської сторони за трагедію, яка забрала 176 людських життів.
www.bbc.com
12.01. Переобрана президентка Тайваню Цай Інвень обіцяє зближення з Японією та США. На свій другий та останній термін вона йшла з програмою дистанціювання від Китаю.
www.dw.com
11січняСубота
11.01. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію, яка продовжує дозвіл на транскордонні гуманітарні операції в Сирії на шість місяців, до 20 липня 2020 року.
news.un.org
11.01. Почесний патріарх ПЦУ Філарет відкликав свій підпис під постановою помісного собору 2018 року, яким ліквідовується УПЦ КП. Однак речник ПЦУ Євстратій Зоря заявляє, що юридичних наслідків ця дія не матиме.
www.dw.com
11.01. Іран заявив, що його військові помилково збили український літак.
www.reuters.com
10січняП'ятниця
10.01. Україна недоотримає близько 450 млн доларів доходів від транспортування газу, який раніше йшов до Південної Європи українською територією, а тепер йтиме "Турецьким потоком".
www.bbc.com
10.01. Президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати посилили санкції щодо Ірану після ракетного удару по базах в Іраку, де розміщені американські військовослужбовці.
www.epravda.com.ua
10.01. Палата громад британського парламенту остаточно ухвалила закон про Brexit. Тепер документ ще має затвердити Палата лордів та ратифікувати Європарламент.
www.dw.com