Події в Україні та світі 2020

17лютогоПонеділок
17.02. У березні 2020 року Люксембург стане першою країною в світі, у якій весь громадський транспорт буде безкоштовним. Мета - змусити людей пересісти з авто на автобус, трамвай і метро.
www.dw.com
17.02. Взаємозв'язок між зміною клімату і штучним інтелектом є однією з найбільших сліпих плям в білій книзі Європейської комісії з питань штучного інтелекту.
www.euractiv.com
17.02. В ЕС ухвалили створити постійний корпус для європейських кордонів та берегової охорони. Створення спільного постійного корпусу ЄС з охорони кордонів та берегової лінії буде безпрецедентним кроком, який дозволить "федералізувати" спільну систему охорони зовнішніх кордонів Євросоюзу.
www.rbc.ua
17.02. У 2019-му році обсяг приватних переказів в Україну становив майже 12 млрд дол.
www.epravda.com.ua
16лютогоНеділя
16.02. На десятій сесії Всесвітнього форуму міст в Абу-Дабі був запущений новий проект - найбільший в світі банк даних про якість повітря. На сьогоднішній день 9 з 10 людей, а це 92 відсотки населення землі, дихають повітрям, рівень забруднення якого перевищує допустимі норми.
news.un.org
16.02. Київ прагне в жовтні 2020 року провести місцеві вибори в Україні, включно з окремими територіями в Донецькій та Луганській областях, заявив український президент Володимир Зеленський.
www.dw.com
16.02. У Китаї можуть стратити за навмисне приховування симптомів нового коронавірусу COVID-19 або викривлення інформації про стан хворого.
www.rbc.ua
14лютогоП'ятниця
14.02. У Мюнхені відкривається конференція з безпеки за участю генсека НАТО, глави Facebook і директора ВООЗ.
interfax.com.ua
14.02. На Мюнхенській конференції з безпеки запропонували 12 кроків для досягнення миру в Україні. У заяві йдеться, що в 2020 році пройде чергова зустріч у нормандському форматі.
www.rbc.ua
14.02. Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) закинув США, Китаю і Росії національний егоїзм, який призводить до "зростання недовіри, зростання озброєнь і браку безпеки".
www.dw.com
13лютогоЧетвер
13.02. Рада Безпеки ООН прийняла резолюцію по Лівії, в якій схвалила результати Берлінської конференції. Основні положення резолюції - заклик домагатися стійкого припинення вогню і припинити порушення ембарго на поставки зброї.
news.un.org
13.02. РНБО спільно з Міністерством у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб розробляють нову концепцію територіальної оборони України. Зокрема, планується створення окремого виду військ.
www.rbc.ua
13.02. Близько 415 млн дітей у світі живуть сьогодні в зоні збройних конфліктів, це в два рази більше, ніж 25 років тому, стверджується в доповіді організації Save the Children "Війна проти дітей".
www.dw.com
12лютогоСереда
12.02. Україна і Білорусь можуть подати спільну заявку на проведення Олімпіади. Прем'єр України доручив вивчити досвід Білорусі в проведенні II Європейських ігор.
www.aa.com.tr
12.02. ВООЗ присвоїла новому коронавірусу офіційну назву. Він буде називатися Covid-19.
news.un.org
12.02. Парламент Північної Македонії ратифікував протокол щодо вступу країни до НАТО. Для приєднання цієї країни до Альянсу згоду має ще надати Іспанія.
www.dw.com
12.02. Україна підписала угоду про виділення Євросоюзом 25 мільйонів євро на впровадження електронного урядування та цифрової економіки в Україні.
www.eurointegration.com.ua
11лютогоВівторок
11.02. Президент США Дональд Трамп заявив, що настав час продовжити торговельні переговори з Європейським Союзом, який, за його словами, застосовує "неймовірні" митні бар'єри на американські товари.
www.dw.com
11.02. Більшість громадян третини країн-членів НАТО не вважають, що їхня країна має захищати союзну державу, якщо на неї нападе Росія. Про це свідчить свіже дослідження Pew Research Center. Водночас більшість опитаних висловила сподівання, що в разі нападу на захист стане Америка.
ukrainian.voanews.com
11.02. Влада Філіппін офіційно повідомила США про припинення дії угоди про розміщення американських військ і військової техніки на території країни - Visiting Forces Agreement (VFA).
www.aa.com.tr