Події в Україні та світі 2020

29листопадаНеділя
29.11. Сербія і Чорногорія оголосили про взаємну висилку послів.
www.dw.com
29.11. Україна посідає сьоме місце в світі за кількістю нових випадків захворювання на коронавірус. На першому місці США, - дані Worldometers.
news.rbc.ua
29.11. Нова зустріч редакційної групи, яка працює над новою конституцією Сирії, почнеться в понеділок 30 листопада. У неї входять по 15 представників уряду і опозиції, а також 15 осіб від організацій громадянського суспільства.
news.un.org
29.11. Спорт і фізична активність можуть допомогти не допустити до 5 мільйонів смертей на рік, кажуть у ВООЗ і закликають людей більше рухатись. За підрахунками експертів організації, 1 з 4 дорослих і 80% підлітків не отримують достатньо фізичного навантаження.
ukrainian.voanews.com
27листопадаП'ятниця
27.11. В ООН просят доноров выделить 168 млн долларов на оказание помощи жителям востока Украины в 2021 году. Согласно плану гуманитарного реагирования на 2021 год, помощь получат 1,9 миллиона украинцев им, в частности, предоставят продовольствие, воду, временное жилье, медицинскую помощь, социальную и психологическую поддержку.
news.un.org
27.11. Кабінет Міністрів України схвалив доопрацьований проєкт державного бюджету на 2021 рік до другого читання у Верховній Раді та відправив на розгляд парламенту.
www.dw.com
27.11. Шанхай піднявся в рейтингу розвитку транстпортного сполучення, випередивши Лондон. Тепер чотири міста світу з найбільшою кількістю авіасполучень знаходяться в Китаї (Шанхай, Пекін, Гуанчжоу і Ченду).
www.bbc.com
26листопадаЧетвер
26.11. Міністерство фінансів України повідомило про завершення переговорів з Міжнародним валютним фондом щодо проєкту державного бюджету країни на 2021 рік.
www.dw.com
26.11. Виконавчий директор програми ООН з питань навколишнього середовища на зустрічі з представниками Чехії, Угорщини, Польщі, Румунії, Сербії, Словаччини та України попередила, що Карпатський регіон знаходиться в реальній і безпосередній небезпеці. Вирубка лісів і зміна клімату є головними проблемами.
news.rbc.ua
26.11. ЄС має намір надати Україні EUR25 млн фінансової підтримки на розвиток цифрового трансформації.
interfax.com.ua
25листопадаСереда
25.11. З 25 листопада Кабінет міністрів зобов'язаний заздалегідь попереджати про введення карантину.
news.rbc.ua
25.11. Країнам потрібен «Новий суспільний договір» на національному рівні, а міжнародному співтовариству в цілому - «Новий глобальний пакт», який дозволить відновити економіку після пандемії і зробити її більш життєздатною, - Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш.
news.un.org
25.11. Китай запустив у космос космічний апарат, що повертається «Чан'є-5», який вперше в історії китайської космонавтики доставить на Землю зразки місячного ґрунту.
www.aa.com.tr
24листопадаВівторок
24.11. Концентрація вуглекислого газу в атмосфері, як і раніше дуже висока, незважаючи на уповільнення індустріального виробництва, пов'язане з пандемією COVID-19 і карантином. За попередніми оцінками Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО), глобальний рівень концентрації СО2 скоротиться в 2020 році мінімум на 4,2 відсотка, максимум - на 7,5 відсотків. Але це не призведе до суттєвого зменшення рівня концентрації СО2 в атмосфері.
news.un.org
24.11. У Міжнародному валютному фонді вважають, що Україна веде податкову політику на два фронти: займається оновленням податкової системи та одночасно ставить під сумнів існуючі її положення.
www.pravda.com.ua
24.11. У Парижі розпочався судовий процес щодо колишнього президента Франції Ніколя Саркозі. Експрезидента підозрюють у хабарництві та в спробах впливу на органи юстиції.
www.dw.com
23листопадаПонеділок
23.11. Сполучені Штати офіційно вийшли з Договору про відкрите небо, що дозволяє понад 30 країнам-учасницям здійснювати обльоти територій одна одної з метою зміцнення довіри та запобігання конфліктів.
www.dw.com
23.11. У Білоруській православній автокефальній церкві наклали анафему на Олександра Лукашенка. Її оголосив предстоятель церкви архієпископ Святослав Логін.
www.rbc.ua
23.11. Лідери 20 найбільших економік світу схвалили план продовження заморожування офіційних платежів з обслуговування боргу найбіднішими країнами до середини 2021 року і підтримали загальний підхід до вирішення їхніх боргових проблем.
www.reuters.com