Події в Україні та світі 2020

05жовтняПонеділок
06.10. У Бішкеку демонстранти штурмували резиденцію президента та парламенту під час протесту проти результатів парламентських виборів. Після декількох годин сутичок між силовиками та демонстрантами на головній площі країни в Киргизстані, мітингувальники захопили кілька будівель держустанов.
www.bbc.com
06.10. У Брюсселі відбудеться 22-й саміт Європейський Союз-Україна, який буде першим двостороннім самітом, проведеним фізично в Брюсселі з початку пандемії коронавірусу.
www.eurointegration.com.ua
06.10. За оцінками державного наукового агентства Австралії, на дні Світового океану знаходиться не менше 14 мільйонів тонн пластикових відходів шириною менше 5 мм.
www.pravda.com.ua
06.10. Найвища інстанція Суду Європейського Союзу заявила, що реформа правил вищої освіти Угорщини, яка змусила університет, заснований Джорджем Соросом, перенести більшу частину своєї діяльності за межі країни, є порушенням законодавства ЄС.
uk.reuters.com
05жовтняПонеділок
05.10. Німеччина пообіцяла виділити Афганістану в 2021 році фінансову допомогу в розмірі 170,2 мільйона євро. В уряді ФРН очікують натомість від афганської влади політичних реформ, зміцнення прав людини і рішучої боротьби з корупцією.
www.dw.com
05.10. В Україні планують відмовитися від подачі паперових документів в держоргани з 1 вересня 2021 року.
interfax.com.ua
05.10. Британія, США та Нідерланди сформували нову авіаносну ударну групу (Carrier Strike Group) - найбільшу в Європі за майже 20 років.
www.eurointegration.com.ua
04жовтняНеділя
04.10. За даними ресурсу Worldometers у світі подолана позначка у 35 мільйонів заражень коронавірусом. 7,6 мільйона випадків інфікування коронавірусом зафіксовані у США, 6,5 мільйона - в Індії та 4,9 мільйона у Бразилії.
www.dw.com
04.10. Міжнародний фонд сільськогосподарського розвитку (МФСР) став першою установою ООН, якій присвоєно кредитний рейтинг. Агентство «Фітч» оцінило кредитоспроможність МФСР як стабільну (AA +). Подібна оцінка означає зростання інвестицій, які дозволять Фонду розширити свої проекти з економічного розвитку в сільських районах по всьому світу.
news.un.org
04.10. Президент України Володимир Зеленський підписав указ "Про деякі заходи щодо залучення підприємців, висококваліфікованих фахівців, які є громадянами Республіки Білорусь".
interfax.com.ua
01жовтняЧетвер
01.10. Президент України Володимир Зеленський вважає за необхідне відновити повноцінний політичний діалог між Україною та Китаєм, і очікує обміну візитами з головою КНР Сі Цзіньпіном.
interfax.com.ua
01.10. Греція й Туреччина домовилися про військовий механізм для запобігання конфліктам у Середземному морі на тлі суперечки щодо покладів газу. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
www.dw.com
01.10. Європейський банк реконструкції та розвитку погіршив прогноз спаду ВВП України у 2020 році до 5,5%, у наступному році прогнозують його ріст на 3%.
www.epravda.com.ua
30вересняСереда
30.09. Рада Безпеки ООН закликала до "негайного" припинення бойових дій у Нагірному Карабасі. Усі 15 держав Ради Безпеки ООН підписали заклик до Вірменії та Азербайджану припинити вогонь та повернутися за стіл переговорів.
www.dw.com
30.09. Кабінет міністрів затвердив стандарт середньої освіти. Державний стандарт буде застосовуватися з 1 вересня 2022 року до учнів дванадцятирічної програмі навчання.
news.rbc.ua
30.09. Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 415/2020, яким створив Раду соціального розвитку регіонів.30.09. Президент України Володимир Зеленський підписав указ № 415/2020, яким створив Раду соціального розвитку регіонів.
interfax.com.ua
29вересняВівторок
29.09. Згідно з даними Університету Джонса Хопкінса, число загиблих від коронавірусу в світі перевищило 1 мільйон людей.
www.dw.com
29.09. Україна працює над впровадженням електронного обміну секретними документами з НАТО. Зараз в Україні намагаються привести у відповідність до вимог Альянсу електронні канали обміну інформацією.
www.rbc.ua
29.09. Не дивлячись на домовленості з МВФ, Україна не встигне ліквідувати Державну фіскальну службу (ДФС) до кінця 2020 року.
www.epravda.com.ua
29.09. Туреччина готова підтримати Азербайджан як за столом переговорів, так і на полі бою. Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу.
www.aa.com.tr