Події в Україні та світі 2019

12листопадаВівторок
12.11. У Європарламенті запустили майданчик для підтримки євроінтеграції України. Євродепутат Андрюс Кубілюс започаткував у Європарламенті форум для підтримки євроінтеграції країн "Східного партнерства", зокрема України.
www.dw.com
12.11. У Парижі відкрилася Генеральна конференція ЮНЕСКО. Один з пунктів порядку денного - створення універсальної нормативної бази, що стосується етичних сторін використання штучного інтелекту.
news.un.org
12.11. Євросоюзу слід бути готовим у разі потреби проводити самостійні військові місії без підтримки США і НАТО, заявила Верховний представник ЄС з безпеки і зовнішньої політики Федеріка Могеріні.
www.aa.com.tr
11листопадаПонеділок
11.11. Ділові настрої в світовій економіці погіршилися до найнижчого показника з кризового 2009 року.
www.dw.com
11.11. Шостий апеляційний суд Києва ухвалив рішення про продовження ліквідації Української православної церкви (УПЦ) Київського патріархату.
www.rbc.ua
11.11. Європейський союз повинен припинити фінансування проектів в області нафти, газу і вугілля - таку спільну заяву зробили міністри фінансів ЄС, це може ознаменувати серйозне зрушення в зусиллях блоку по боротьбі зі зміною клімату.
www.euractiv.com
11.11. У ВООЗ рекомендують урядам створювати програми підтримки здоров'я за допомогою мистецтва, а також навчати арт-терапії медичних працівників.
news.un.org
10листопадаНеділя
10.11. Міжнародний Суд ООН в Гаазі дійшов висновку, що володіє юрисдикцією для розгляду позову України до Росії про порушення двох міжнародних конвенцій: про припинення фінансування тероризму та про ліквідацію расової дискримінації.
news.un.org/
10.11. Колишній мер Нью-Йорка та мільярдер Майкл Блумберг подав необхідні документи, аби взяти участь у праймеріз в Алабамі від Демократичної партії.
www.bbc.com/ukrainian
10.11. Тисячі людей взяли участь у масовій акції протесту проти ісламофобії, що відбулася у Парижі. Учасники акції несли плакати "Стоп ісламофобії" та вимагали сказати "ні" ненависті до мусульман з боку представників інших релігій.
www.dw.com/uk/
08листопадаП'ятниця
08.11. Найстаріший після Вселенського патріархату Олександрійський патріархат офіційно визнав автокефальну Православну церкву України - патріарх Феодор ІІ пом'янув митрополита Київського Епіфанія.
www.bbc.com
08.11. Україна має намір підняти перед Європейським Союзом питання про перегляд угоди про асоціацію, яку сторони підписали у 2014 році.
www.dw.com
08.11. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган сказав журналістам, що біженці будуть допущені до Європи, якщо ЄС не надасть більше підтримки.
euobserver.com
07листопадаЧетвер
07.11. Еммануель Макрон та Сі Цзіньпін уклали у Пекіні нову торговельну угоду між Францією та Китаєм обсягом у 13,5 мільярда євро. Президенти двох країн також висловили свою відданість Паризькій кліматичній угоді.
www.dw.com
07.11. Словом 2019 року в англійській за версією укладачів Collins English Dictionary став вираз "climate strike" - "кліматичний страйк".
www.bbc.com
07.11. Президент України Володимир Зеленський закликає не називати території на ділянках розведення сил і засобів на Донбасі "сірою зоною".
interfax.com.ua
06листопадаСереда
06.11. Організація Дім свободи оприлюднила доповідь про свободу інтернету у 65 країнах світу. Де йдеться, що свобода у соціальних медіа зменшується, а спостереження через мережі за громадянами у низці країн зросло.
ukrainian.voanews.com
06.11. Президент України Володимир Зеленський доручив Міністерству оборони створити військову поліцію, а також до кінця року запровадити систему управління силами оборони, відповідну стандартам НАТО.
www.rbc.ua
06.11. Понад 11 тисяч вчених зі 153 країн підписали спільну заяву, в якій застерегли щодо всесвітнього "надзвичайного кліматичного стану". Документ опублікований в журналі BioScience.
www.dw.com