Події в Україні та світі 2019

04грудняСереда
04.12. У новій доповіді Європейського агентства з навколишнього середовища (ЄАНС) прогнозується, що Європа не зможе досягти своїх цілей в області клімату та енергетики на 2030 рік «без термінових дій протягом наступних 10 років».
euobserver.com
04.12. Президент Володимир Зеленський оголосив у Facebook про запуск державної програми "Повертайся і залишайся", спрямованої на повернення трудових мігрантів до України та підтримку їхніх бізнеспроєктів.
www.bbc.com
04.12. Польща та країни Балтії можуть розраховувати на військову допомогу НАТО, якщо Росія нападе на них. Дислокувавши своїх військовослужбовців у цих країнах, Північноатлантичний альянс надає "сильний сигнал на адресу Росії", заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.
www.dw.com
03грудняВівторок
03.12. Україна вперше долучилась до міжнародного дослідження якості освіти PISA. Як з'ясувалось, українські школярі дещо не дотягнули до середніх показників (набрали в середньому 466 балів із 1000 можливих). Оцінювалися читацька та математична компетенції, а також знання у сфері природничих наук.
www.dw.com
03.12. Верховна Рада України ухвалила закон, який відкриває дорогу до зміни керівництва Державного бюро розслідувань та фактичного перезавантаження його роботи.
ukrainian.voanews.com
03.12. Адміністрація Трампа має намір запропонувати постанову, яка вимагатиме сканування обличчя всіх мандрівників, включаючи громадян США, при в'їзді або виїзді зі Сполучених Штатів.
www.reuters.com
01грудняНеділя
02.12. У Мадриді розпочалася Кліматична конференція ООН (COP25). У ній візьмуть участь близько 29 тисяч представників майже 200 держав світу.
www.dw.com
02.12. Данія визнала ситуацію навколо Гренландії головною загрозою національній безпеці. Данія вперше оголосила, що безпека Гренландії, яка їй належить, важливіше таких загроз, як тероризм або кіберзлочинність.
www.bbc.com
02.12. Напередодні зустрічі лідерів НАТО в Лондоні на цьому тижні міністри закордонних справ НАТО підтвердили намір альянсу зробити космос "оперативної сферою" - поряд з повітрям, сушею, морем і кібернетикою.
euobserver.com
01грудняНеділя
01.12. Фінляндія, Бельгія, Данія, Нідерланди, Норвегія та Швеція приєднаються до механізму INSTEX для торгівлі з Іраном.
www.euractiv.com
01.12. Саудівська Аравія очолила Велику двадцятку (G20). Пріоритетам свого головування у Великій двадцятці країна бачить захист клімату та прав жінок. Наступний саміт групи має відбутися 21-22 грудня 2020 року в Ер-Ріяді. Це буде перша зустріч G20 в арабському світі.
www.dw.com
01.12. Антимонопольні органи Європейського союзу почали розслідування відносно американської компанії Google в зв'язку з методами, які використовуються для збору інформації.
www.rbc.ua
29листопадаП'ятниця
29.11. Європейська Рада призначила нову Єврокомісію на період з 1 грудня 2019 року по 31 жовтня 2024 року.
www.dw.com
29.11. Обсяг прямих іноземних інвестицій в Україну з початку року склав 1,81 мільярд доларів. Найбільші інвестори в економіку України у 2019 році (станом на 1 жовтня): Кіпр, Нідерланди, РФ, Швейцарія та Німеччина - дані Державної служби статистики.
www.epravda.com.ua
29.11. На середину 2019 року в усьому світі налічувалося приблизно 270 млн мігрантів. Більше половини міжнародних мігрантів - 141 млн - осіли в країнах Європи і Північної Америки, - доповідь Міжнародної організації з міграції (МОМ).
news.un.org
28листопадаЧетвер
28.11. Український уряд схвалив законопроєкт про переведення в цифровий формат трудових книжок.
www.dw.com
28.11. Наступного року уряд Німеччини надасть 850 млн євро на гуманітарні проекти міжнародної благодійної організації ADRA в Україні для допомоги цивільним жителям Донбасу.
www.rbc.ua
28.11. Нове дослідження Eurobarometer показує, що понад дві третини європейців (71 відсоток) вважають, що ЄС повинен вирішити проблеми, пов'язані з якістю повітря, за допомогою додаткових заходів.
euobserver.com