Події в Україні та світі 2019

27листопадаСереда
27.11. Навіть якщо країни виконають свої обіцянки в області клімату, а вони не закріплені юридично, до кінця століття нас чекає підвищення температури на 3,2 ° C, - висновок нової доповіді Програми ООН з навколишнього середовища (ЮНЕП).
news.un.org
27.11. Україна опустилася на 11 пунктів до 65-го місця у щорічному рейтингу простоти сплати податків Paying Taxes 2020 року, який укладає Світовий банк і аудиторська компанія PwC.
ua.interfax.com.ua
27.11. Новий президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн хоче інвестувати близько 3 трлн євро на захист клімату до 2030 року. Близько 1 трлн євро буде надходити з бюджету ЄС, а інша частина буде підтримана Європейським інвестиційним банком (Frankfurter Allgemeine Zeitung).
euobserver.com
26листопадаВівторок
26.11. Україна посіла 96 місце зі 167 країн у світовому рейтингу процвітання, який щороку укладає аналітичний центр Legatum Institute. Найсильніші сторони України - освіта, за якою Україна перебуває на 37 місці у світі, та умови життя (69 місце).
www.bbc.com
26.11. Рівень концентрації в атмосфері трьох газів - двоокису вуглецю, метану і закису азоту - досяг нових рекордних значень. У порівнянні з доіндустріальним рівнем він виріс на 147 відсотків і досяг 407,8 частин на мільйон.
news.un.org
26.11. Президент України Володимир Зеленський підписав закон про криміналізацію незаконного збагачення.
www.dw.com
25листопадаПонеділок
25.11. Кандидати від опозиційних рухів і партій в Гонконзі здобули велику перемогу на виборах до районних рад депутатів 18 округів Гонконгу.
www.bbc.com
25.11. Швидко зростаючий вплив штучного інтелекту стане найбільшою проблемою для бізнесу і споживачів на єдиному європейському ринку завтрашнього дня.
euobserver.com/
25.11. Міністр економіки Німеччини Петер Альтмаєр заявив, що вважає вільний доступ до інтернету одним з основних прав людини. Він порівняв його з правом мати доступ до води, охорони здоров'я чи освіти.
www.dw.com
25.11. На сьогодні рівень покриття території України інтернетом близько 70%.
www.rbc.ua
24листопадаНеділя
24.11. Мільярдер та колишній мер Нью-Йорка, 77 річний Майкл Блумберг оголосив про офіційний початок своєї передвиборчої кампанії на президентських перегонах 2020.
ukrainian.voanews.com
24.11. Євродепутати разом з українськими правозахисниками обговорили в Брюсселі ситуацію на Донбасі.
www.dw.com
24.11. Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service поліпшило прогноз рейтингів уряду України зі "стабільного" на "позитивний".
interfax.com.ua
24.11. Податковий комітет Верховної Ради розробляє зміни до Податкового кодексу щодо оподаткування так званих провайдерів загального доступу, які отримують прибуток на території України - Facebook, Instagram, YouTube та інших.
www.epravda.com.ua
22листопадаП'ятниця
22.11. Близько 80 відсотків всіх підлітків в світі ведуть пасивний спосіб життя. Четверо з п'яти підлітків - у віці від 11 до 17 років - не дотримуються рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ): присвячувати не менше 60 хвилин в день фізичній активності.
news.un.org
22.11. Україна опинилася на п'ятому місці в світі в рейтингу країн з найвищою кількістю жертв від мін. На першому місці в списку виявився Афганістан, далі йдуть Сирія, Ємен і М'янма.
ua.interfax.com.ua
22.11. Президент Китаю Сі Цзіньпін заявив, що довгострокова тенденція вдосконалення економіки Китаю не зміниться, і економіка має велику стійкість, потенціал та можливість маневру.
www.reuters.com
22.11. На Донбас направили 19 вантажівок гуманітарної допомоги від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців.
www.rbc.ua
21листопадаЧетвер
21.11. Нова Угода про створення африканської континентальної зони вільної торгівлі призведе до формування ринку з товарообігом мінімум в 3 трлн дол. До 2025 року обсяг промислового виробництва в Африці зросте вдвічі.
news.un.org
21.11. У Німеччині стартує пілотний проект з навчання імамів. З його допомогою німецька влада хоче обмежити іноземний вплив, зокрема турецький, на німецьких мусульман.
www.dw.com
21.11. Google Alphabet Inc припинить надавати рекламодавцям можливість націлювати рекламні оголошення про вибори, використовуючи такі дані, як публічні записи виборців і загальні політичні погляди.
www.reuters.com
21.11. Міністри закордонних справ НАТО офіційно визнали космічний простір п'ятим військовим кордоном, поряд з повітрям, сушею, морем і киберпростором, у відповідь на зростаючу стурбованість з приводу захисту супутникових та навігаційних засобів від перешкод противника.
www.euractiv.com