Події в Україні та світі 2019

29жовтняВівторок
29.10. Офіс президента України оцінює потребу у фінансуванні відновлення підконтрольних Україні територій Донбасу в 372 мільйони євро - на відновлення транспортної інфраструктури, промислових, житлових і адміністративних приміщень.
www.dw.com/uk
29.10. Зеленський підписав закон, який визначає основні засади космічної діяльності в Україні: державна підтримка комерціалізації космічної діяльності та залучення інвестицій у космічну галузь, відкриття космосу для громадян та юридичних осіб і можливість вільно досліджувати та використовувати космос.
www.epravda.com.ua
27жовтняНеділя
28.10. Євросоюз погодився відкласти вихід Британії з блоку (Brexit ) до 31 січня 2020 року.
www.eurointegration.com.ua
28.10. Під час антиурядових виступів тисячі ліванських протестувальників взялися за руки, щоб створити живий ланцюг, котрий поєднав північну й південну частини Лівану.
www.dw.com
28.10. Держгеокадастр почав оприлюднювати висновки про розгляд проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Це забезпечить прозорість і публічність у сфері земельних відносин.
www.kmu.gov.ua
28.10. Президент США Дональд Трамп підписав документ, в якому повідомляє про намір вивести свою країну з договору про відкрите небо, повідомляє The Wall Street Journal.
ua.interfax.com.ua
27жовтняНеділя
27.10. Фахівці Програми розвитку ООН (ПРООН) в Євразії виявили шість проблем, характерних сьогодні для країн Східної Європи і Центральної Азії: Звуження простору для громадянського суспільства; Мова ворожнечі і націоналізм; Зростає число вимушених переселенців; Просування «традиційних сімейних цінностей»; Гендерна нерівність; Маргіналізація людей з інвалідністю.
news.un.org
27.10. В Україну прибула делегація Венеціанської комісії (Комісія за демократію через право Ради Європи) для вивчення "мовного закону".
interfax.com.ua
27.10. Пхеньян нагадав Вашингтону, що "тісні відносини" президента США і північнокорейського лідера мають термін придатності. Як заявили в КНДР, він закінчиться в кінці року, якщо США не відновлять переговори.
www.dw.com
25жовтняП'ятниця
25.10. Українці найбільше довіряють волонтерам і ветеранам АТО, а президент Зеленський у рейтингу довіри - на третьому місці. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг".
www.bbc.com/ukrainian
25.10. Рівень неформальної зайнятості в Україні найнижчий за 10 років - Держслужба зайнятості.
www.epravda.com.ua
25.10. В 2018 році, права на проживання в ЄС серед громадян країн, що не належать до Європейського Союзу, найбільше отримували українці. Йдеться про посвідки отримані вперше. Про це повідомляє статистична служба Євросоюзу.
ukrainian.voanews.com
24жовтняЧетвер
24.10. ОБСЄ знову фіксує збільшення кількості вибухів на Донбасі.
www.pravda.com.ua
24.10. Венесуелу залишили вже близько чотирьох з половиною мільйонів людей. Це наймасштабніша криза в сучасній історії континенту. Євросоюз разом з ООН організовують в кінці жовтня конференцію з мобілізації допомоги венесуельським біженцям.
news.un.org
24.10. НАТО зараз в процесі збільшення допомоги Україні, заявив Генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберґ.
ukrainian.voanews.com
24.10. Президент США Дональд Трамп заявив, що США скасовують санкції проти Туреччини, які були запроваджені через військову операцію країни проти курдів на північному сході Сирії.
www.dw.com
23жовтняСереда
23.10. Згідно з новим опитуванням Pew Research Center, Європейський Союз користується популярністю в більшості країн світу. [...] В Україні 79% ставляться до ЄС позитивно. Українці, які говорять тільки українською мовою вдома (88%), мають найбільш сприятливе ставлення до ЄС.
www.pewresearch.org
23.10. Українці все більше звертаються до Інтернету як основного джерела інформації та новин. У 2019 році – вперше – Інтернет-медіа та соцмережі обійшли за популярністю телебачення. Згідно з соціологічним дослідженням USAID-Internews, присвяченим ставленню населення до ЗМІ та споживання різних типів медіа у 2019 році.
ukrainian.voanews.com
23.10. Підтримка імпічменту президента США Дональда Трампа зросла. В цілому, 46% американців заявили, що підтримують імпічмент. Більше американців також заявили, що вони не схвалюють дії президента по відношенню до іноземних загроз (Опитування Reuters / Ipsos).
www.reuters.com