Події в Україні та світі 2019

11грудняСереда
11.12. США планують навесні 2020 року провести в Європі найбільші навчання з часів закінчення "холодної війни". 20 тисяч американських солдатів висадяться в Європі і будуть перекинуті на східний кордон НАТО.
www.dw.com
11.12. Рада Європейського союзу прийняла висновки щодо заявки Боснії та Герцеговини на членство в ЄС. В ЄС вважають, що країна ще не готова за основними напрямами.
www.rbc.ua
11.12. Світова економіка і торгівля виявилися на межі стагнації. У 2019 реальне економічне зростання складе всього 2,3 відсотка. Масштаби міжнародної торгівлі товарами скоротяться, а послугами - виростуть. Про це йдеться в статистичній доповіді Конференції ООН з торгівлі і розвитку (ЮНКТАД).
news.un.org
10грудняВівторок
10.12. У комюніке за результатами нормандського саміту за участю лідерів України, Росії, Франції та Німеччини йдеться, що сторони досягли домовленості про обмін полоненими у форматі "всіх на всіх".
www.bbc.com
10.12. Україна піднялася на одну сходинку в Індексі ефективності боротьби зі змінами клімату на 2020 рік і посіла 17 місце. Лідирують у рейтингу Швеція, Данія та Марокко.
www.dw.com
10.12. Демократи звинувачують президента США у зловживанні владою та перешкоджанні діяльності Конгресу. Висунення звинувачень відкриває шлях до голосування з імпічменту в Палаті представників США вже цього року.
ukrainian.voanews.com
09грудняПонеділок
09.12. У Парижі в Єлисейському палаці проходить саміт глав держав та урядів країн "нормандської четвірки" - Франції, Німеччини, Росії та України.
www.dw.com
09.12. За рік у світі дають 1 трильйон доларів хабарів, а через корупцію світова економіка втрачає 2,6 трильйона доларів – це більше 5% світового ВВП. Такі розрахунки наводить ООН у Міжнародний день боротьби з корупцією.
ukrainian.voanews.com
09.12. Генеральна асамблея ООН прийняла резолюцію "Проблема мілітаризації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя (Україна), а також частин Чорного та Азовського морів".
interfax.com.ua
08грудняНеділя
08.12. МВФ та Україна домовились про нову трирічну програму кредитування у розмірі близько 5,5 мільярдів доларів, йдеться у повідомленні Міжнародного валютного фонду.
www.bbc.com
08.12. Згідно з новою доповіддю ЮНЕСКО про освіту дорослих, майже в кожній третій країні світу навчання проходять менше п'яти відсотків людей у ​​віці 15 років і старше.
news.un.org
08.12. В Україні 8 грудня оголошене днем ​​жалоби за жертвами пожежі в Одеському коледжі.
interfax.com.ua/
06грудняП'ятниця
06.12. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) вважають, що головний фактор зниження масштабів імунізації - це поширення неправдивої інформації про шкоду вакцин проти кору в соцмережах.
news.un.org
06.12. 59% українців вважають що заради миру варто погоджуватися на компроміси, але не на всі. Ця позиція переважає в усіх регіонах: Західному (57%), Центральному (53%), Південному (60%), Східному (67%). ( Данні соціологічного опитування фонду "Демократичні ініціативи" та КМІС).
www.rbc.ua/ukr
06.12. Після ліквідації Української православної церки Київського патріархату синод ПЦУ створив для патріарха Філарета релігійну організацію у формі місії. У його розпорядженні залишили комплекс будівель у центрі Києва.
www.dw.com
05грудняЧетвер
05.12. Представники німецької економіки закликають скликати конференцію донорів для України. Україні потрібна термінова допомога в розмірі трьох мільярдів євро, вважають у ФРН.
www.dw.com
05.12. У 2020 році гуманітарної допомоги та захисту потребуватимуть 168 млн людей (кожен 45-й мешканець планети). ООН зробила запит на 29 млрд доларів на гуманітарні проекти в 2020 році.
news.un.org
05.12. Набула чинності нова постанова Європейського агентства прикордонної і берегової охорони Frontex, що поширила його участь в спостереженні за кордонами і наданні підтримки державам-членам ЄС і країнами Шенгенської зони.
euobserver.com