Події в Україні та світі 2019

22жовтняВівторок
22.10. У Туреччині в 2021 році пройде 90-е засідання Генасамблеї Інтерполу.
www.aa.com.tr
22.10. У Японії відбулася урочиста церемонія інтронізації нового імператора та церемонія представлення нового імператора Японії Нарухіто іноземним делегаціям.
www.dw.com
22.10. Міністр оборони Німеччини Аннегрет Крамп-Карренбауер запропонувала створити в Сирії зону безпеки, яка контролюється міжнародною спільнотою у співпраці з Туреччиною та Росією для стабілізації ситуації після виведення американських сил.
euobserver.com
21жовтняПонеділок
21.10. Китай став найбільшим діловим партнером України. Торговий оборот між Києвом і Пекіном виходить на історичний максимум — майже $11 млрд за підсумками 2019-го року.
nv.ua/ukr/biz/economics
21.10. Новий голова Європейського центрального банку Крістін Лагард каже, що США ризикують втратити роль світового лідера, і попереджає про ризики війни США з Китаєм, закликаючи президента Трампа не наполягати на зниженні процентних ставок.
www.wsj.com
21.10. В НБУ сподіваються підписати меморандум з Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо нової трирічної програми розширеного фінансування (EFF) для України до кінця 2019 року.
www.rbc.ua
18жовтняП'ятниця
20.10. ЄС: США можуть очікувати контрзаходів після зміни тарифів.
euobserver.com
20.10. Чиновники розглядають невизначеність в торгівлі як найбільший глобальний економічний ризик. Міністри фінансів і центральні банки, які були присутні на осінніх засіданнях МВФ, заявили, що найбільші ризики для світової економіки пов'язані з невизначеністю в сфері торгівлі і розбіжностями між країнами щодо того, як їх зменшити.
www.wsj.com
20.10. Міжнародний валютний фонд вивчає вплив клімату на світові фінансові ринки і чи варто враховувати його при оцінках ринків.
www.reuters.com
18жовтняП'ятниця
18.10. Сполучені Штати запровадили нові тарифи на європейські товари, починаючи з п’ятниці. Тарифи на загальну суму 7,5 млрд. Дол. [6,7 млрд. євро] у списку є літаки (Airbus), французьке вино, італійський сир та шотландський віскі.
euobserver.com
18.10. Європейська Рада офіційно затвердила колишню директорку-розпорядницю Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард на посаді голови Європейського центрального банку (ЄЦБ).
www.dw.com
18.10. Рада схвалила проєкт бюджету-2020 у першому читанні.
www.bbc.com
18.10. Американці вважають релігію більш важливою, ніж більшість європейців. Близько половини американців (47%) кажуть, що релігія дуже важлива в їх повсякденному житті, що значно вище, ніж аналогічні відповіді 22% жителів Західної Європи або 19% жителів Центральної і Східної Європи.
www.pewresearch.org
17жовтняЧетвер
17.10. Верховна Рада запровадила позбавлення депутатів низки виплат або зарплати у випадку прогулів.
www.bbc.com
17.10. В Каталонії третю добу поспіль тривають масові протести та заворушення, які почались після засудження до тривалих термінів ув'язнення лідерів руху за незалежність регіону.
www.dw.com
17.10. Установа Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) ще на рік продовжила моніторинг ситуації в окупованому Криму.
www.rbc.ua
17.10. Посли Канади, Великобританії, Німеччини та Євросоюзу звернулися до спікера Дмитра Разумкова, прем'єра Олексія Гончарука та голови Офісу президента Андрія Богдана з проханням переглянути окремі положення законопроекту про реформу судової системи.
www.pravda.com.ua
16жовтняСереда
16.10. МВФ оновив прогноз економічного зростання в Україні. Реальне зростання ВВП досягне 3% в 2019 році, що краще, ніж озвучений в липні прогноз у 2,7 відсотка ВВП. Прогноз зростання на 2020 рік залишається незмінним на рівні 3%.
ukrainian.voanews.com
16.10. Україна стала однією з ініціаторів резолюції Генасамблеї ООН щодо проголошення Міжнародного дня загального доступу до інформації 28 вересня.
www.rbc.ua
16.10. Франція заблокувала початок переговорів про вступ до ЄС з Північною Македонією.
www.euractiv.com
16.10. Турецький президент Реджеп Таїп Ердоган відкинув вимогу США припинити військову операцію проти курдських формувань на півночі Сирії.
www.dw.com