Події в Україні та світі 2019

08жовтняВівторок
08.10. Міністерство торгівлі США запровадило санкції щодо Китаю через утиски мусульманської меншини - уйгурів. Штрафні заходи стосуються 28-и урядових і комерційних організацій.
www.dw.com
08.10. Для вирішення проблем екології активісти Extinction Rebellion блокують рух у всьому світі.
ua.interfax.com.ua
08.10. В Європі конкурують за впровадження технологій розпізнавання осіб. Ніцца стала першим французьким містом, яке почало тестувати засоби розпізнавання осіб на своїх вулицях завдяки камерам.
www.politico.eu
07жовтняПонеділок
07.10. Дональд Трамп пояснив виведення американських військ з північного сходу Сирії тим, що підтримка сирійських курдів та присутність на Близькому Сході надто дорого коштує Вашингтону.
www.dw.com
07.10. Верховна Рада запровадила єдиний рахунок для сплати податків з 1 січня 2021 року.
www.kmu.gov.ua
07.10. Нобелівську премію з медицини отримали три науковці: Вільям Каелін з Гарвардського університету, Пітер Реткліф з Оксфордоського університету та Грегг Семенца з університету Джонса Гопкінса за відкриття того, як клітини адаптуються до різних рівнів наявності кисню.
ukrainian.voanews.com
06жовтняНеділя
06.10. У Києві та низці інших українських міст громадяни вийшли на віче, щоб висловити незгоду з затвердженням так званої "формули Штайнмаєра".
www.dw.com
06.10. Президент Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що Туреччина проведе повітряні і наземні військові операції на схід від річки Євфрат в Сирії.
www.trtworld.com
06.10. На сході України більше 200 тисяч дітей проживають в 20-кілометровій зоні по обидва боки від лінії розмежування, яка всіяна мінами і снарядами, що не розірвалися. Дитячий фонд ООН представив нове дослідження «Оцінка потреб дітей, постраждалих від мін або вибухонебезпечних залишків війни».
news.un.org
05жовтняСубота
05.10. У понеділок вступлять в силу міжнародні норми, які обмежують національні викиди так званого чорного вуглецю - продукту неповного згоряння вугілля, дизельного палива або біопалива.
news.un.org
05.10. В Україні офіційно мешкає майже 400 тисяч іноземців, - Державна міграційна служба.
www.radiosvoboda.org
05.10. Число жертв масових антиурядових акцій в Іраку досягло 100 чоловік. За даними Міністерства охорони здоров'я Іраку, в антиурядових акціях постраждали понад дві тисячі осіб.
www.aa.com.tr
05.10. Папа Франциск ввів до Колегії Кардиналів 13 нових членів, з яких 10 – виборці та 3 мають більше, ніж 80 років життя.
www.vaticannews.va
03жовтняЧетвер
03.10. За даними Всесвітньої продовольчої програми (ВПП), третина всіх продуктів харчування на планеті викидається. Глобальна економіка втрачає через це близько трильйона доларів щорічно.
news.un.org
03.10. Верховна Рада ухвалила у першому читанні проєкт закону про місто Київ - столицю України. З назви закону про Київ прибирають згадку, що він є "містом-героєм".
www.bbc.com
03.10. Уряд Франції розглядає можливість моніторингу облікових записів платників податків в соціальних мережах для виявлення можливого податкового шахрайства.
euobserver.com
02жовтняСереда
02.10. Депутатів нижньої палати парламенту Нідерландів цікавить, чому Україна не закрила повітряний простір над Донбасом під час бойових дій. Уряд Нідерландів не заперечує проти збору фактів.
www.dw.com
02.10. Прем'єр-міністр Борис Джонсон зробив останню пропозицію щодо Brexit для Європейського Союзу і заявив, що, якщо блок не піде на компроміс, Британія піде без угоди в кінці цього місяця.
www.reuters.com
02.10. Іран прийняв закон, що дозволяє жінкам передавати громадянство дітям.
www.trtworld.com
02.10. 132 226 нащадків євреїв сефардів, в основному з Латинської Америки, скористалися можливістю вимагати іспанське громадянство до крайнього терміну 30 вересня. Мадрид намагається усунути 500-річну «історичну помилку» вигнання євреїв.
euobserver.com