Події в Україні та світі 2019

24вересняВівторок
24.09. 30 незалежних експертів ООН звернулися з відкритим листом до держав і власників соціальних мереж, закликавши їх зробити все можливе для того, щоб зупинити поширення мови ворожнечі.
news.un.org
24.09. В України з’явилось вікно можливостей, щоб люди, яких заторкнула війна, могли повернутись до нормального життя, час втрачати не варто, вважає колишній перший заступник голови моніторингової місії в Україні Александр Гуґ.
ukrainian.voanews.com
24.09. Президент Ірану Хасан Рухані закликав до невтручання в справи країн Перської затоки і Близького Сходу.
www.aa.com.tr
23вересняПонеділок
23.09. Міністри внутрішніх справ Франції, Німеччини, Італії та Мальти зустрінуться на Мальті, щоб обговорити «автоматичну» систему переміщення осіб, які шукають притулку.
euobserver.com
23.09. Іранським жінкам дозволили відвідувати футбольні матчі - вперше з 1979 року.
www.bbc.com
23.09. Майже 90 великих компаній учасниць акції "We Mean Business" (загальною капіталізацією 2,3 трильйона доларів) взяли на себе зобов'язання зменшити викиди парникових газів, повідомили організатори саміту ООН.
ukrainian.voanews.com
22вересняНеділя
22.09. На думку дослідників з швейцарської лабораторії Crowther Lab, клімат в містах Північної і Центральної Європи буде нагадувати через 30 років нинішній в Південній Європі і навіть Австралії.
future.vedomosti.ru/ecology
22.09. Основною темою засідання Генасамблеї ООН є вирішення проблеми зміни клімату, однак зростання напруги між США та Іраном може затьмарити питання боротьби з глобальним потеплінням.
ukrainian.voanews.com
22.09. В Об'єднаних Арабських Еміратах відкриється мультирелігійний комплекс, у якому буде розташована перша в країні синагога. Будівництво комплексу розпочнуть наступного року і завершать у 2022 році.
www.dw.com
20вересняП'ятниця
20.09. Україна, Євросоюз і Росія домовилися, що майбутній газовий контракт між Україною та Росією буде засновуватися на законодавстві ЄС. Росія готова бронювати потужності української газотранспортної системи.
www.dw.com
20.09. Згідно з новими дослідженнями, інвестиції в міста з нульовим рівнем викидів вуглецю принесуть 24 трильйонів доларів до 2050 року.
www.euractiv.com
20.09. У Як один із заходів, що дозволяє поліпшити життя городян, в ООН пропонують стримувати розростання міст вшир, що призводить до появи нетрів і незаконних старих будівель.
news.un.org
18вересняСереда
19.09. Редакція найстарішого американського словника Merriam-Webster додала нове значення для слова "вони" ("they"). Нововведення спрямоване на тих людей, чия гендерна ідентичність знаходиться поза бінарною гендерною системою.
www.bbc.com
19.09. Франція та Італія закликали до запровадження нової системи автоматичного розподілу мігрантів у ЄС.
www.dw.com
19.09. ООН і Міжнародний комітет Червоного Хреста: звернулися до сторін конфліктів зі спільним закликом відмовитися від застосування зброї вибухової дії великої потужності в містах та інших населених пунктах, зазначивши, що мирні жителі становлять 90 відсотків жертв цих озброєнь.
news.un.org
18вересняСереда
18.09. В ООН закликають новий уряд України відстоювати права всіх громадян і покінчити з безкарністю за їх порушення, а Росію - виконувати свої зобов'язання як держави, що окуповує Крим. Опубліковано нову доповідь Місії ООН, що відстежує ситуацію з правами людини в Україні.
news.un.org
18.09. У Нью-Йорку розпочала роботу Генеральна Асамблея ООН 74. Фокусом зустрічей світових лідерів під час Генеральної Асамблеї ООН має стати контроль над ядерною зброєю.
ukrainian.voanews.com