Події в Україні та світі 2019

30вересняПонеділок
01.10. Тристороння контактна група по Україні (ТКГ) в Мінську закріпила "формулу Штайнмайера" листами, а не єдиним документом, заявив спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік.
interfax.com.ua
01.10. Європа планує оголосити про переговори про вступ Албанії і Північної Македонії на зустрічі міністрів у справах ЄС в Люксембурзі 15 жовтня.
euobserver.com
01.10. Люди по всьому світу розділилися в своїй думці про Китай. Більшість в Україні поділяють позитивний погляд на Китай (57%). Китай отримує несприятливі оцінки від більшості своїх сусідів в Азійсько-Тихоокеанському регіоні.
www.pewresearch.org
30вересняПонеділок
30.09. Наступний етап переговорів щодо нової програми України з Міжнародним валютним фондом (МВФ) відбудеться на щорічних зборах країн-членів МВФ у Вашингтоні.
ua.interfax.com.ua
30.09. Понад 20 тисяч паломників із восьми країн світу прибули до Умані на святкування юдейського Нового року Рош Гашана.
www.dw.com
30.09. Міністерство цифрової трансформації планує за 5 років перевести усі 100% адміністративних послуг в онлайн.
www.pravda.com.ua/news
30.09. Казахстан позиціонує себе як міст між Азією і Європою. Основними сферами, на яких регіон Центральної Азії хоче зосередитися в найближчі роки, є захист навколишнього середовища і лібералізація торгівлі.
www.euractiv.com
29вересняНеділя
29.09. Міжнародний Союз Охорони Природи (МСОП) додав кінський каштан до списку 400 європейських видів рослин, яким загрожує вимирання.
www.bbc.com
29.09. Міжнародне кредитне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) підвищило довгостроковий суверенний кредитний рейтинг України в іноземній та національній валютах з рівня "В-" до "В".
www.dw.com
29.09. ЄС та Японія підписали цілісне партнерство для просування інвестиційних проектів, заснованих на стійких принципах, та для протидії ініціативам США та Китаю.
www.euractiv.com
29.09. Зміна клімату становить загрозу для світових мегаполісів, через збільшення кількості бурь, потеплішання клімату, підвищення рівня моря, - Дослідження Інституту світових ринків при міжнародному банку Goldman Sachs.
ukrainian.voanews.com
27вересняП'ятниця
27.09. Facebook почала тестувати функцію, яка приховує кількість лайків під публікаціями.
www.bbc.com
27.09. 43% ВПЛ інтегрувалися в новій громаді і не планують змінювати своє місце проживання. При цьому все менше переселенців планують повертатися на Донбас навіть після закінчення збройного конфлікту. Результати опитування IFES.
mresearcher.com
27.09. Дональд Туск: «У XXI столітті патріотизм повинен мати глобальний вимір». Інакше він перетвориться, як це часто бувало в минулому, в «національний егоїзм».
news.un.org
27.09. Низкою країн пройшли демонстрації на захист клімату. В Італії на акції руху Fridays for Future вийшло понад мільйон людей.
www.dw.com
25вересняСереда
26.09. До України в місто Умань Черкаської області на святкування Рош ха-Шана приїхали майже 7,5 тис. прочан-хасидів.
www.rbc.ua
26.09. Представниця Болгарії Кристаліна Ґеорґієва затверджена на посаді нового директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду (МВФ).
ukrainian.voanews.com
26.09. Німецький уряд з початку конфлікту на Донбасі надав Києву допомогу на 1,4 мільярда євро. Євросоюз спрямував на підтримку України понад 15 мільярдів євро.
www.dw.com
26.09. На полях Генасамблеї ООН в Нью-Йорку, президент США Дональд Трамп і президент України Володимир Зеленський провели двосторонню зустріч.
www.golos-ameriki.ru
25вересняСереда
25.09. Палата Представників Конгресу США оголосила початок процедури імпічменту Дональда Трампа.
ukrainian.voanews.com
25.09. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган назвав свою країну «спадкоємицею західної і східної цивілізації», заявивши, що в цій якості вона відчуває відповідальність за те, що відбувається в світі. А також Ердоган запропонував щорічно відзначати День «солідарності з жертвами ісламофобії».
news.un.org
25.09. За оцінками ООН, рівень світового океану піднімається швидше, ніж очікувалося. Приблизно кожна десята людина на планеті живе в регіоні, розташованому на висоті менше 10 метрів над рівнем моря. Навіть в разі значного скорочення викидів парникових газів до 2050 року ряд прибережних міст і малих острівних держав будуть щорічно затоплятися.
www.dw.com