Події в Україні та світі 2019

18грудняСереда
18.12. З 1 березня 2020 року українські громадяни зможуть в'їжджати в Росію лише за закордонним паспортом.
www.dw.com
18.12. Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо створення Єдиного центру зберігання та обробки даних у сфері національної безпеки та оборони.
www.rbc.ua
18.12. Сьогодні очікують, що Палата представників Конгресу США проголосує за імпічмент президента Дональда Трампа.
ukrainian.voanews.com
18.12. З 2010 року за кордон виїхали і залишилися там майже 4 млн українців - Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет оприлюднив дані щодо міграції.
www.pravda.com.ua
17грудняВівторок
17.12. Мери Будапешта, Варшави, Праги та Братислави підписали "Пакт вільних столиць". Мери підписали декларацію про "свободу, гідність людини, демократію, рівність, верховенство закону, соціальну справедливість, толерантність та культурну різноманітність". Вони сподіваються напряму співпрацювати з Євросоюзом.
www.dw.com
17.12. Світовий банк прогнозує уповільнення темпів зростання економіки України у четвертому кварталі 2019 року, а також в 2020 році.
www.rbc.ua/ukr/news
17.12. Китай і Росія запропонували Раді безпеки ООН зняти частину санкцій проти Північної Кореї, США проти. Проект закликає відновити так звані шестисторонні переговори між КНДР, Південною Кореєю, Китаєм, США, Росією і Японією.
ru.reuters.com
15грудняНеділя
16.12. Україна посіла 17 місце в рейтингу, який показує індекс ефективності боротьби зі змінами клімату-2020. Україна потрапила в групу країн з високим показником ефективності.
www.rbc.ua
16.12. Протести з приводу нового закону про громадянство, заснованого на релігії, поширилися в студентських містечках по всій Індії.
www.reuters.com
16.12. Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган пригрозив закрити дві стратегічні військові бази, що використовуються Сполученими Штатами в Туреччині, якщо Вашингтон введе санкції проти Анкари за покупку російської ракетної системи.
www.dw.com
15грудняНеділя
15.12. США і Китай домовилися про перемир'я в торговельній війні, яка за півтора року завдала світовій економіці збитків на сотні мільярдів доларів.
www.bbc.com
15.12. Конгресмени США Джо Вілсон та Еммануель Клівер внесли до Конгресу законопроект з підтримки свободи віросповідання на території України.
ukrainian.voanews.com
15.12. Митрополит Православної церкви України (ПЦУ) Епіфаній повідомив про юридичне припинення релігійних організацій "Київська Патріархія УПЦ КП" та "Патріярхія УАПЦ".
www.dw.com
13грудняП'ятниця
13.12. Верховна Рада проголосувала за продовження на рік закону про особливий статус Донбасу. Зараз у ньому змінили лише одну цифру - термін дії продовжили до кінця 2020 року.
www.bbc.com
13.12. Євросоюз подовжив до кінця липня 2020 року санкції щодо певних галузей російської економіки ще на пів року.
www.dw.com
13.12. Після Брексіта в ЄС лідери Європейського Союзу схвалили ідею проведення дворічних самоаналізів на конференціях «з майбутнього Європи».
euobserver.com
12грудняЧетвер
12.12. Українська сторона підготує пропозиції щодо зміни Мінських угод до наступної зустрічі лідерів країн "нормандського формату", запланованої на березень 2020 року.
ua.interfax.com.ua
12.12. Європейська комісія оголосила, що виділила 2.7 млрд. євро біженцям в Туреччині з обіцяних 6 млрд. євро в рамках угоди, укладеної з Анкарою в 2016 році, для запобігання прибуття людей на грецькі острови.
euobserver.com
12.12. Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн (Ursula von der Leyen) представила програму ЄС щодо захисту клімату. Згідно з планом заходів до 2050 року Євросоюз має стати кліматично нейтральним. Представлений комплекс заходів щодо захисту клімату (Green Deal) передбачає кардинальну перебудову підходів до розвитку економіки.
www.dw.com