Події в Україні та світі 2020

08листопадаНеділя
08.11. Китай успішно запустив у космос «перший у світі супутник 6G» для тестування технології.
www.bbc.com
08.11. Стратегія економічного розвитку підконтрольного Донбасу буде внесена на розгляд Верховної Ради навесні. Стратегія включатиме розвиток областей трьома шляхами: шляхом створення умов залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій, фінансування розвитку за рахунок державного бюджету, фінансування за рахунок міжнародних донорів та організацій.
www.epravda.com.ua
08.11. В ООН попередили про те, що в світі зросла небезпека масового голоду. Масовий голод - це найбільш серйозна з п'яти фаз, передбачених системою класифікації стадій продовольчого забезпечення. Якщо не вжити термінових заходів, то вже в найближчі місяці така доля спіткає жителів деяких районів Буркіна-Фасо, Ємену, Нігерії та Південного Судану. З дефіцитом продуктів харчування стикаються жителі ще 16 країн світу.
news.un.org
06листопадаП'ятниця
06.11. В Україні планують створити вільну економічну зону не тільки на Донбасі. ВЕЗ планують створити на території західних областей України.
news.rbc.ua
06.11. Треті країни, зокрема й Україна, зможуть брати участь в оборонних проєктах Євросоюзу PESCO. Вони повинні виконувати низку умов, які затвердила Рада ЄС. Київ уже висловлював бажання долучитися до PESCO.
www.dw.com
06.11. Верховна Рада ввела штрафи за не носіння масок. Знаходження в громадських будівлях, громадському транспорті під час карантину без одягнутих засобів індивідуального захисту, які закривають ніс і рот, тягне за собою накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
interfax.com.ua
05листопадаЧетвер
05.11. Україна пропонує повністю припинити конфлікт та демілітаризувати ОРДЛО, щоб провести там місцеві вибори в березні 2021 року, заявив голова делегації України в ТКГ Леонід Кравчук.
www.dw.com
05.11. Верховна Рада підтримала в першому читанні Антикорупційну стратегію на 2020-2024 роки.
interfax.com.ua
05.11. Президент Китаю Сі Цзіньпін заявив, що він «прискорить» переговори про інвестиційну угоду з ЄС і «перетворить китайський ринок в світовий ринок, ринок, доступний для всіх".
euobserver.com
05.11. Міжнародний саміт Кримської платформи з деокупації півострова відбудеться в травні 2021 року в Києві.
news.rbc.ua
04листопадаСереда
04.11. США вийшли з Паризької кліматичної угоди. Вперше про рішення вийти з угоди американський президент Дональд Трамп заявив у червні 2017 року. США стали першою країною, яка вийшла з Паризької кліматичної угоди.
www.dw.com
04.11. Явка на загальних виборах в Сполучених Штатах виявилася найвищою за 120 років. За попередньою інформацією на виборах проголосували 160 млн чоловік.
www.rbc.ua
04.11. У 21 країні світу все ще передбачена кримінальна відповідальність за віровідступництво, а в 12 державах, включаючи Афганістан, Іран, Ємен, Малайзію, Об'єднані Арабські Емірати і Саудівську Аравію - за це карають стратою. - звіт Спеціального доповідача ООН з питання про свободу релігії і переконань.
news.un.org
03листопадаВівторок
03.11. Президент України Володимир Зеленський не виключає розпуску Верховної Ради, якщо станеться "політичний колапс", і він не матиме підтримки в парламенті.
www.dw.com
03.11. Артилерійські удари по мирному населенню в нагірно-карабаському конфлікті можуть бути прирівняні до військових злочинів, заявив верховний комісар ООН з прав людини.
www.reuters.com
03.11. Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту прийняти в першому читанні проект держбюджету на 2021 рік.
news.rbc.ua
03.11. У шести місцях Відня відбулися напади, є загиблі та багато поранених.
www.pravda.com.ua
02листопадаПонеділок
02.11. Опозиційні партії Грузії відмовляються визнавати результати парламентських виборів в країні і планують щодня проводити акції протесту до призначення позачергових виборів.
ukrainian.voanews.com
02.11. При нинішніх темпах поліпшень в ЄС жінки досягнутий повної рівності з чоловіками в 2080 році - звіт про гендерну рівність в ЄС, опублікований Європейським інститутом гендерної рівності (EIGE).
euobserver.com
02.11. Президент України Володимир Зеленський розцінив рішення Конституційного суду країни про скасування ряду норм антикорупційного законодавства як протиставлення себе державі і суспільству.
interfax.com.ua
02.11. Компанія Ілона Маска Spacex запланувала здійснити у листопаді щонайменше 7 космічних запусків.Найочікуванішим запуском є перший тестовий політ на 15 кілометрів міжпланетного корабля Starship, який, зокрема, має доставити людину на Марс.
www.pravda.com.ua