Події в Україні та світі 2020

21листопадаСубота
21.11. Багато країн взяли на себе зобов'язання відновити в цілому до 1 мільярда гектарів земель, площею, приблизно рівною за розміром території Китаю. Про це йдеться в новому дослідженні ЮНЕП, випущеному в зв'язку із запуском Десятиліття відновлення екосистем: 2021-2030 роки.
news.un.org
21.11. Європейський суд з прав людини виніс вирок на користь Уряду у справі щодо невиплат пенсій на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей.
www.epravda.com.ua
21.11. До саміту G20 експерти з Ер-Ріяда підрахували, що найважливіші промислово розвинені держави, Євросоюз і країни з перехідною економікою разом вже виділили запаморочливу суму в 11 трильйонів доларів на підтримку економічної кон'юнктури.
www.dw.com
20листопадаП'ятниця
20.11. Президент Франції Еммануель Макрон висунув ультиматум місцевим мусульманським лідерам, давши їм 15 днів на те, щоб вони ухвалили "хартію республіканських цінностей". Цей крок є частиною боротьби із радикальним ісламізмом в країні.
www.bbc.com
20.11. Кожна п'ята дитина в світі росте в умовах збройних конфліктів. В 2019 році в зонах збройних конфліктів проживали 426 мільйонів дітей. За рік цей показник зріс на 11 мільйонів, сягнувши абсолютного рекорду. Про це повідомила благодійна организація Save the Children у доповіді "Війна проти дітей".
www.dw.com
20.11. Патріарх Сербський Іриней помер в лікарні. Він там проходив лікування від COVID-19.
news.rbc.ua
19листопадаЧетвер
19.11. Всесвітній день філософії в цьому році відзначається 19 і 20 листопада і присвячений значенню філософського мислення для вирішення проблеми пандемії COVID-19.
news.un.org
19.11. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) підрахували, що кожні 17 секунд на території Європи помирає одна людина від наслідків зараження коронавірусом COVID-19.
interfax.com.ua
19.11. У ЮНІСЕФ стурбовані появою "втраченого покоління" через "довгостроковий вплив" пандемії на їх освіту, харчування і загальне благополуччя.
www.rbc.ua
18листопадаСереда
18.11. Болгарія заблокувала офіційний початок переговорів між Європейським Союзом та Північною Македонією про вступ останньої до ЄС. Причиною блокування Софією європейських прагнень Скоп'є стали невирішені питання щодо історії та мови.
www.dw.com
18.11. Більше третини жителів України - курці: тютюн споживають більше половини чоловіків і близько 17 відсотків жінок. Дослідження виявило високий рівень споживання тютюну, алкоголю, солі і низький вміст в дієті мешканців України фруктів і овочів, - результати опитування, проведеного з метою виявлення факторів ризику розвитку неінфекційних захворювань (НІЗ).
news.un.org
18.11. Агентство ООН у справах біженців повідомило, що в Ефіопії розгортається велика гуманітарна криза.
euobserver.com
17листопадаВівторок
17.11. Польща і Угорщина заблокували прийняття бюджету ЄС і фонду відновлення від коронавируса на противагу механізму, що зв'язує кошти ЄС з дотриманням верховенства закону.
euobserver.com
17.11. Міністерство цифрової трансформації України розробляє п’ять цифрових рішень для боротьби з поширенням COVID-19 – щодо збору інформації про хворих, штрафів за порушення самоізоляції, електронних рецептів на ліки від ускладнень коронавірусу, електронного направлення на тест та фіксації відвідувачів закладів за QR-кодом.
www.epravda.com.ua
17.11. До кінця 2020 року на межі голоду ризикують опинитися 130 млн людей через несприятливу екологічну ситуацію з продовольством.
www.rbc.ua
16листопадаПонеділок
16.11. У другому турі виборів президента Молдови згідно з результатами екзитполів та попереднього підрахунку голосів перемагає опозиційна кандидатка Майя Санду.
www.dw.com
16.11. Посли 11 іноземних країн вимагають від України виконати умови меморандуму між урядом та інвесторами в "зелену" енергетику, в якому вказано обов'язок держави закладати в держбюджет на наступний рік 20% коштів на часткове фінансування виробництва зеленої енергії.
www.rbc.ua
16.11. Парламент ЄС закликає до феміністської зовнішньої політики. Ідея європейської феміністської зовнішньої політики була натхненна шведським підходом, який фокусується на правах, представництві і ресурсах.
euobserver.com