Події в Україні та світі 2020

15листопадаНеділя
15.11. Китай уклав найбільшу у світі угоду про вільну торгівлю з 14 азіатсько-тихоокеанськими країнами. Угоду "Регіональне, всебічне економічне партнерство" (RCEP) підписали під час віртуального саміту країн Південно-Східної Азії (Asean) у столиці В'єтнаму Ханої. Вона охоплює 2,2 мільярда людей та близько третини світового економічного виробництва.
www.dw.com
15.11. Генеральна Асамблея ООН більшістю голосів проголосувала за резолюцію, яка вперше в історії ООН дозволяє Генасамблеї голосувати дистанційно в електронному форматі.
ukrainian.voanews.com
15.11. Вакцина від коронавірусу дозволить світу повернутися до нормального життя вже до кінця 2021 року. Про це заявив розробник вакцини і творець компанії BioNTech.
www.rbc.ua
13листопадаП'ятниця
13.11. Президент США Дональд Трамп підписав указ, яким заборонив американцям інвестувати у китайські компанії, які пов'язані з військовими КНР.
www.dw.com
13.11. Україна стала дев'ятою країною, яка приєдналася до програми американського космічного агентства NASA "Артеміда". Програма регулює міжнародне співробітництво в дослідженні та освоєнні Місяця, Марса, комет і астероїдів.
www.rbc.ua
13.11. Канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про низку нових заходів, які кваліфікують «політичний іслам» як кримінальний злочин.
www.trtworld.com
12листопадаЧетвер
12.11. Україна може зіткнутися з найгіршою рецесією за останні десятиліття через пандемію COVID-19. У бідності опиняться дев'ять мільйонів українців - дослідження Управління ООН з координації гуманітарних питань.
news.un.org
12.11. Deutsche Bank Research пропонує встановити податок у розмірі 5% від зарплати співробітників, які працюють з дому - податок сплачуватимуть роботодавці для допомоги тим співробітникам, які не можуть працювати вдома.
www.epravda.com.ua
12.11. В Україні посилили карантин, ввівши карантин вихідного дня і час для літніх людей. У країні скасували адаптивний карантин і повернулися до загальнонаціонального.
news.rbc.ua
11листопадаСереда
11.11. Українці найчастіше довіряють Збройним силам України (66 відсотків опитаних), церкві (62 відсотка), Державній службі з надзвичайних ситуацій (60 відсотків) - дослідження, проведене соціологічною службою Центру Разумкова.
www.dw.com
11.11. Керівник південнокорейської національної розвідувальної служби запропонував провести саміт в 2021 році двох корейських держав, США і Японії в ході Олімпійських ігор в Токіо.
www.rbc.ua
11.11. Близькосхідне агентство ООН допомоги палестинським біженцям (БАПОР) відчуває дефіцит коштів. Швидше за все, вже в листопаді йому доведеться значно скоротити заробітну плату всіх своїх співробітників, а це - 28 тисяч осіб. Фінансове становище організації різко погіршився після рішення президента США Дональда Трампа скоротити внесок Вашингтона в її бюджет.
news.un.org
10листопадаВівторок
10.11. Вірменія, Азербайджан та Росія домовились про припинення військових дій в Нагірному Карабаху та введення російських миротворців в регіон. Вірменія зобов'язалася передати частину територій Азербайджану, спровокувавши протести в столиці.
www.bbc.com
10.11. Українські клініки з 9 листопада припиняють приймати на планові операції, переходять лише на лікування пацієнтів із COVID-19.
www.dw.com
10.11. Президент України Володимир Зеленський захворів COVID-19, повідомляє Офіс президента України.
interfax.com.ua
10.11. Організатори "Олімпійських ігор" в Токіо оголосили, що з березня 2021 проведуть серію тестових змагань на олімпійський об'єктах. Вони готуються до олімпіади в Японії.
www.rbc.ua
09листопадаПонеділок
09.11. У Білорусі в неділю під час Маршу народовладдя в Мінську, а також регіональних акцій протесту затримали понад тисячу людей. Такі дані наводить правозахисний центр "Вясна".
www.dw.com
09.11. В Україні введуть карантин вихідного дня, працювати будуть лише продуктові магазини, аптеки, транспорт, автозаправні станції та ветеринарні аптеки, повідомив міністр охорони здоров'я.
interfax.com.ua
09.11. На Донбасі з 10 листопада відновлюється пропуск громадян через всі сім наявних контрольно-пропускних пунктів в'їзду-виїзду.
www.rbc.ua