Події в Україні та світі 2020

20жовтняВівторок
20.10. Верховна Рада України рекомендувала президенту Володимиру Зеленському створити й очолити Національний штаб з протидії біологічним загрозам.
www.dw.com
20.10. Генеральний секретар Антоніу Гутерріш виступив перед членами Ради Безпеки ООН з промовою, присвяченою ситуації в Перській затоці. Особливу увагу в ході свого виступу глава ООН приділив громадянській війні в Ємені, а також ідеї укладення в регіоні домовленостей, аналогічних Гельсінським угодам.
news.un.org
20.10. Глава Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен і прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте вважають, що Європейському союзу потрібна нова міграційна політика, а також взаємодія з партнерами в Африці.
interfax.com.ua
19жовтняПонеділок
19.10. Єврокомісія внесла пропозицію ухвалити режим санкцій ЄС за серйозні порушення прав людини в усьому світі, де б вони не вчинялися.
www.dw.com
19.10. Президент України Володимир Зеленський запропонував залучити до Тристоронньої контактної групи (ТКГ) щодо Донбасу представників релігійних організацій.
news.rbc.ua
19.10. В Європейському союзі запустили систему взаємодії національних мобільних додатків для відстеження контактів і ланцюжків зараження COVID-19.
www.eurointegration.com.ua
19.10. Великобританія не бачить підстав для відновлення торговельних переговорів з Європейським союзом, якщо Брюссель кардинально не змінить підхід.
uk.reuters.com
18жовтняНеділя
18.10. Посли "Групи семи" (G7) з підтримки України визначили п'ять пріоритетних сфер реформ: верховенство права і боротьба з корупцією; економічне зростання; ефективне управління; розвиток; безпека і оборона.
www.rbc.ua
18.10. Строк ембарго ООН на постачання Ірану звичайних озброєнь добіг кінця. В Тегерані вже заявили про готовність співпрацювати з Москвою у військово-технічній сфері.
www.dw.com
18.10. Вищий законодавчий орган Китаю прийняв закон про біобезпеку, спрямований на запобігання та боротьбу з інфекційними захворюваннями.
www.reuters.com
17жовтняСубота
17.10. В Європейській економічній комісії ООН розробили посібник з розвитку екологічного міського транспорту. У ньому пропонуються також альтернативні способи пересування городян, в тому числі на велосипедах, скутерах і пішки. У Європі в містах мешкає понад 75 відсотків населення, в Північній Америці - близько 80-ти і в Центральній Азії - близько 50-ти відсотків.
news.un.org
17.10. Ситуація в Східному Середземномор'ї і відносини Туреччина-ЄС включені до порядку денного грудневого саміту лідерів Євросоюзу.
www.aa.com.tr
17.10. Туреччина і Україна домовилися співпрацювати в сфері безпеки, питаннях екстрадиції засуджених за злочини осіб і координації в питаннях боротьби з терористичними організаціями.
interfax.com.ua
16жовтняП'ятниця
16.10. У Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозують зростання смертності від коронавірусу в Європі в 4-5 разів в порівнянні з квітневими показниками. До цього може призвести тривале ослаблення обмежень.
www.rbc.ua
16.10. 2020-й у США має всі шанси стати рекордним роком з продажу зброї. За перші шість місяців понад 2 мільйони американців вперше купили вогнепальну зброю.
ukrainian.voanews.com
16.10. Європейський союз закликав Ізраїль скасувати рішення про розширення і будівництво єврейських поселень на окупованому Західному березі Йордану, в Єрусалимі і навколо нього, назвавши їх незаконними.
interfax.com.ua
16.10. Лідери ЄС заявили, що приймуть рішення про більш жорстку кліматичну мету на 20-30 рік на саміті в грудні, що дасть більше часу для вироблення єдиної європейської відповіді на зміну клімату.
www.euractiv.com
15жовтняЧетвер
15.10. Міжнародний валютний фонд дав прогноз чисельності населення України на період до 2025 року. За шість років населення скоротиться на 1 млн осіб.
www.rbc.ua
15.10. Створення вільної економічної зони (ВЕЗ) на Донбасі дозволить Україні забезпечити можливість "вкорінення дійсно ефективної моделі реінтеграції" - Офіс президента.
interfax.com.ua
15.10. Через пандемію найближчим часом кількість людей, що живуть в умовах крайньої бідності, збільшиться приблизно на 115 мільйонів.
news.un.org
15.10. Росія повідомила про вихід з тристоронніх консультацій з Австралією і Нідерландами з питань, пов'язаних з катастрофою літака рейсу МН17.
www.dw.com