Події в Україні та світі 2020

14жовтняСереда
14.10. Делегати Генеральної Асамблеї ООН обрали 15 членів Ради ООН з прав людини, які увійдуть до складу цього органу терміном на три роки, починаючи з 1 січня 2021 року. У їх числі - Росія, Узбекистан і Україна. У складі Ради - 47 держав. У групи східноєвропейських держав у цьому органі 6 місць.
news.un.org
14.10. Уряд України на позачерговому засіданні вирішив подовжити карантин до кінця цього року і посилити деякі обмеження.
www.bbc.com
14.10. Згідно з новими оцінками Міжнародного валютного фонду (МВФ), в 2020 році світова економіка скоротиться на 4,4 відсотка, а економіка єврозони - на 8,3 відсотка.
euobserver.com
13жовтняВівторок
13.10. Володимир Зеленський анонсував всенародне опитування, яке має пройти 25 жовтня у день голосування на місцевих виборах. Він пропонує українцям відповісти на п'ять питань. Ініційоване опитування не матиме, на відміну від референдуму, "прямих юридичних наслідків".
www.dw.com
13.10. У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили про відсутність другої хвилі коронавірусу в світі.
news.rbc.ua
13.10. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш представив пропозиції щодо бюджету Організації на 2021 рік. Він просить затвердити асигнування в розмірі 2,99 млрд. доларів. Це на 2,8 відсотка, або на 86,5 млн доларів, менше, ніж було виділено на 2020 рік.
news.un.org
12жовтняПонеділок
12.10. Міністерство освіти рекомендуватиме школам розпочати осінні канікули з 15 до 30 жовтня, а закладам вищої освіти перейти на дистанційну форму навчання до 15 листопада.
www.bbc.com
12.10. Президент Володимир Зеленський вважає єдиним шансом зберегти Україну - її членство в НАТО.
www.rbc.ua
12.10. Генеральний секретар ООН виклав план боротьби з глобальним потеплінням, яке, за його словами, загрожує самому існуванню людської цивілізації. Антоніу Гутерріш попередив: «Якщо ми не почнемо діяти прямо зараз, нинішнє століття може виявитися останнім століттям для людства».
news.un.org
09жовтняП'ятниця
09.10. Нобелівську премію миру за 2020 рік присудили Всесвітній продовольчій програмі (WFP), яка є структурним підрозділом ООН за її зусилля з боротьби з голодом на планеті.
www.dw.com
09.10. Верховний суд визнав, що президент України зобов'язаний спілкуватися державною мовою під час виконання службових обов'язків. Однак за спілкування іншою мовою поза виконанням повноважень президент не несе юридичної відповідальності.
news.rbc.ua
09.10. У Міжнародній організації з міграції (МОМ) попереджають, що інтенсивні збройні дії в Нагірному Карабасі і навколо нього можуть змусити мирне населення бігти, рятуючись від боїв. У заяві Міжнародної організації з міграції кажуть, що нинішні бої стали найзапеклішими за останні чотири роки.
news.un.org
08жовтняЧетвер
08.10. Новим президентом Національної академії наук став Анатолій Загородній - академік, доктор фізико-математичних наук.
www.bbc.com
08.10. В Україні вся сфера обслуговування повинна перейти виключно на державну мову в 2021 році. Цього вимагає закон "Про забезпечення функціонування української мови як державної".
www.rbc.ua
08.10. Голова представництва Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман закликав владу країни дотримуватися принципів управління Національним банком України (НБУ), які довели свою користь і для НБУ, і загалом для економіки України.
www.dw.com
07жовтняСереда
07.10. Під час саміту ЄС-Україна підписано три угоди, за якими Брюссель виділить Києву 60 мільйонів євро. Крім того, ЄІБ надасть позику на 300 мільйонів євро на енергетичну модернізацію громадських будівель в Україні.
www.dw.com
07.10. Світовий банк очікує повторного введення певних заходів стримування у відповідь на "другу хвилю" коронавірусу в Україні. Це пов'язано з тим, що кількість щоденних зареєстрованих випадків інфікування все ще збільшується.
news.rbc.ua
07.10. В ООН попереджають, що через пандемію погіршується гуманітарна ситуація на сході України. Станом на початок жовтня донори виділили лише 36 відсотків суми, необхідної для надання гуманітарної допомоги мешканцям сходу України.
news.un.org