Події в Україні та світі 2020

24січняП'ятниця
24.01. Президент Європейської ради Шарль Мішель і президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Брюсселі підписали угоду про вихід Британії з Європейського союзу.
www.eurointegration.com.ua
24.01. Урядовий цифровий перепис населення встановив, що в Україні живе 37, 29 млн людей.
www.bbc.com
24.01. Європейський банк реконструкції та розвитку та Євросоюз нададуть 50 мільйонів євро кредитних гарантій для розвитку відновлювальної енергетики в Україні, Лівані, Йорданії та Тунісі.
www.epravda.com.ua
24.01. Китайська влада у рамках заходів зі стримування поширення вірусу вирішила ізолювати вже п'ять міст: Ухань, Хуанган, Ечжоу, Чібі та Сяньтао.
www.dw.com
23січняЧетвер
23.01. Генеральный секретарь ООН назвал главные угрозы человечеству «Четырьмя всадниками Апокалипсиса»: геостратегическую напряженность, изменение климата, рост недоверия на глобальном уровне и опасность новых технологий.
news.un.org
23.01. Сприяння мирному врегулюванню конфлікту в Україні є пріоритетом албанського головування в ОБСЄ в 2020 році. Про це заявив чинний голова ОБСЄ, прем'єр-міністр, міністр європейських та закордонних справ Албанії Еді Рама.
www.rbc.ua
23.01. В Україні істотно погіршилася ситуація зі сприйняттям корупції. Упродовж 2019 року Україна опустилася на шість сходинок у світовому "Індексі сприйняття корупції", втративши два бали.
www.dw.com
22січняСереда
22.01. Комітет ООН з прав людини вперше розглянув справу, пов'язану з проханням про надання притулку через зміни клімату. Експерти ООН визнали право «кліматичних біженців» на притулок.
news.un.org
22.01. Витрати Турецького Червоного Півмісяця на біженців за кордоном з 2011 року склали $ 5,8 млрд. Організація в 2019 році надала допомогу 7,9 мільйонам людей в 71 країні.
www.aa.com.tr
22.01. За законом про державний бюджет на 2020 рік, усього на охорону природи планують витратити близько 8 млрд грн. Це 0,2% ВВП України. Країни ЄС витрачають на захист довкілля 2% ВВП.
www.epravda.com.ua
21січняВівторок
21.01. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) скликає екстрене засідання щоб оцінити, чи є спалах нового коронавірусу в Китаї міжнародною надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я, і визначити, яких заходів необхідно вжити для її стримування.
ru.reuters.com
21.01. Український уряд закликає Великобританію прибрати український тризуб з посібника з протидії екстремізму британської контртерористичної поліції.
www.dw.com
21.01. В даний час число безробітних у всьому світі складає 188 мільйонів людей. До кінця 2020 року армію безробітних можуть поповнити ще 2,5 мільйона осіб. Причиною такого становища на ринку праці є почасти те, що темпи зростання чисельності людей працездатного віку випереджають темпи створення нових робочих місць. При цьому в світі стрімко зростає число трудящих бідняків.
news.un.org
20січняПонеділок
20.01. Учасники міжнародної конференції щодо Лівії домовилися не надавати подальшої військової підтримки сторонам лівійського конфлікту задля запровадження тривалого режиму припинення вогню та уважніше стежити за дотриманням ембарго на постачання зброї.
www.dw.com
20.01. Президент України Володимир Зеленський буде присутній на заходах під назвою Світовий форум Голокосту 22-23 січня в Єрусалимі, присвячених 75-й річниці звільнення нацистського концтабору Освенцим.
interfax.com.ua
20.01. Прем'єр-міністр Борис Джонсон зустрічається з 16 африканськими лідерами на Першому британо-африканському інвестиційному саміті в Лондоні, на якому Британія змінить мережу торгових партнерів в своєму новому житті за межами ЄС. Очікується також, що Джонсон оголосить про припинення британської підтримки видобутку вугілля і електростанцій за кордоном.
www.euractiv.com
19січняНеділя
19.01. Європейський Союз вирішив у 2020 році на 75% зменшить суму коштів, передбачених як виплати Анкарі в рамках програми зі зближення з ЄС.
www.pravda.com.ua
19.01. Держави ЄС повинні розглянути питання про заборону технології розпізнавання облич у громадських місцях протягом наступних п'яти років, щоб дати урядам можливість оцінювати ризики зловживань, йдеться у пропозиції Європейської комісії.
euobserver.com
19.01. ООН у 2019 році зафіксувала найнижче зростання світової економіки за останнє десятиліття. Відповідно до звіту, найшвидшими темпами розвиватимуться країни Східної Азії, які слугуватимуть найвагомішим джерелом глобального зростання.
www.ukrinform.ua