Події в Україні та світі 2020

24лютогоПонеділок
24.02. У Південній Кореї приватні розробники програмного забезпечення створили веб-сайти і додатки, щоб допомогти людям відслідковувати випадки захворювання і уникати місць, пов'язаних із зараженими коронавірусів людьми.
www.reuters.com
24.02. Європейський центр з питань профілактики та контролю хвороб (European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC) після спалаху коронавірусу в Італії оцінює ризик зараження для європейців на рівні від низького до помірного.
www.dw.com
23лютогоНеділя
23.02. Туреччина та Пакистан оголосили про тимчасове закриття кордонів з сусіднім Іраном через спалах коронавірусу у цій країні.
www.dw.com
23.02. Якщо коронавірус не поширюється в світі, то Китай скоро відновить виробництво, світова економіка втратить 0,1% від прогнозованого стану на 2020 рік, - прогноз МВФ.
www.epravda.com.ua
23.02. Рада національної безпеки і оборони України звернулася до Кабінету міністрів з пропозицією відновити діяльність санітарно-епідеміологічної служби в Україні.
www.radiosvoboda.org
21лютогоП'ятниця
21.02. Представництво ООН в Україні засуджує напади на евакуйованих з Китаю у Нових Санжарах і закликає уряд вжити заходів безпеки для всіх, кого торкнулася дана ситуація.
www.pravda.com.ua
21.02. Арбітражний трибунал у Гаазі ухвалив рішення на користь України у позові Києва проти Москви щодо порушення Конвенції ООН з морського права. Суд визнав за собою юрисдикцію розглядати справу по суті.
www.dw.com
21.02. В ООН представили проект, мета якого - припинити в Центральній Азії потоки незаконної легкої і стрілецької зброї, яка все частіше потрапляє в руки терористів.
news.un.org
20лютогоЧетвер
20.02. Учасники 58-ї сесії Комісії ООН із соціального розвитку ухвалили першу в історії ООН резолюцію з бездомності. У документі міститься заклик до всіх держав забезпечувати населення доступним житлом та надавати соціальну допомогу.
news.un.org
20.02. Угорщина в ООН закликала врегулювати мовну проблему для національної меншини в Україні.
www.rbc.ua
20.02. Майже 83% українських пенсіонерів отримують пенсію нижче фактичного прожиткового мінімуму, - Мінсоцполітики.
censor.net.ua
19лютогоСереда
19.02. Рада національної безпеки та оборони України (РНБО) затвердила основні показники державного оборонного замовлення на 2020 - 2022 роки. Зокрема, у 2020 році на виконання держзамовлення планують спрямувати 25,848 мільярда гривень.
www.dw.com
19.02. Першочергові сфери, де Україна особливо відстає від країн Європи: судова система і верховенство права (рівень корупції, захисту прав власності), товарні ринки (рівень конкуренції і регулювання) і фінансовий сектор (доступ до фінансування, стійкість банків), - представник МВФ в Україні Йоста Люнгман.
interfax.com.ua
19.02. У рейтингу можливостей для виживання і розвитку дітей Україна посіла 91 місце зі 180 країн, найкращі умови для дітей в Норвегії, Південній Кореї та Нідерландах, найгірші - в Центральноафриканській Республіці, Чаді та Сомалі. Згідно з доповіддю ООН "Майбутнє для дітей світу".
narodna-pravda.ua
18лютогоВівторок
18.02. Влада Об'єднаних Арабських Еміратів (ОАЕ) видала ліцензію на запуск першого енергоблоку атомної електростанції Барака. Це перша у арабському світі АЕС.
www.dw.com
18.02. Гренландія буде продавати воду льодовиків, що тануть. Гренландія планує продавати талу воду комерційним компаніям.
www.rbc.ua
18.02. Відносини між ЄС та Індією стануть центральним пунктом наступного головування Португалії в ЄС. Саміт ЄС-Індія буде проведено через кілька місяців.
www.euractiv.com