Події в Україні та світі 2020

18березняСереда
18.03. З метою стримати поширення коронавірусу Азербайджан, Вірменія, Грузія, Естонія, Латвія, Литва, Молдова, Киргизстан, Узбекистан і Україна прийняли рішення закрити всі школи і університети. На такий крок пішли в цілому 85 країн світу. Ще 15 держав вжили аналогічних заходів в окремих регіонах.
news.un.org
18.03. 18 березня, набув чинності Закон "Про повну загальну середню освіту". Зокрема, Закон вводить педагогічну інтернатуру для молодих вчителів і передбачає більше можливостей для шкіл у використанні власних коштів.
www.rbc.ua
18.03. Лідери ЄС та Туреччини домовилися про збільшення допомоги Сирії.
euobserver.com
17березняВівторок
17.03. Верховна Рада України підтримала законопроєкт про запобігання поширення коронавірусу. Він, зокрема, передбачає штрафи і позбавлення волі в разі порушення правил карантину та тимчасове скасування ввізних мит на ліки.
www.dw.com
17.03. Верховна Рада з подання президента України призначила нового генпрокурора. Ірина Венедіктова стала першою жінкою в історії України, яка очолила Генеральну прокуратуру України.
www.bbc.com
17.03. Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) відклав проведення Євро-2020 до літа 2021 року, аби дати європейським лігам більше часу для завершення сезону в умовах пандемії коронавірусу.
www.pravda.com.ua
16березняПонеділок
16.03. Європейський Союз виділить додаткові 3.2 млн євро для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та ще 1 млн євро на підвищення підтримки цивільного захисту на сході України, повідомило Представництво ЄС в Україні.
interfax.com.ua
16.03. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) стверджує, що активне тестування, відстеження контактів, карантин і соціальна дистанція допоможе країнам подолати новий тип коронавируса COVID-19.
www.rbc.ua
16.03. Україна вперше здійснила транзит газу між країнами ЄС. Оператор ГТС України протранзитував перші обсяги газу між Угорщиною та Словаччиною на замовлення німецького енергетичного трейдера.
www.epravda.com.ua
16.03. Європейський союз має намір ввести на 30 днів обмеження в'їзду на свою територію на всі «несуттєві поїздки» в рамках боротьби зі спалахом коронавірусу нового типу (Covid-19).
www.aa.com.tr
15березняНеділя
15.03. На Донбасі з 16 березня обмежують перетин лінії розмежування. Українців просять врахувати дану інформацію під час планування своїх поїздок.
www.dw.com
15.03. У Ватикані всі великодні богослужіння Папи Римського Франциска в квітні відбудуться без присутності віруючих для запобігання поширенню коронавірусу.
www.rbc.ua
15.03. Кредитне агентство Standard&Poor's підтвердило довгостроковий та короткостроковий рейтинги України в іноземній та національній валюті на рівні "В", стверджуючи, що прогноз по них "стабільний".
www.epravda.com.ua
15.03. Державна українська залізнична компанія "Укрзалізниця" припинить усі міжнародні пасажирські поїзди з 17 березня, намагаючись стримувати поширення коронавірусу.
www.reuters.com
13березняП'ятниця
13.03. Сирійському конфлікту пішов десятий рік, а мир в країні як і раніше здається недосяжним. Більше половини населення змушені були покинути свої будинки, рятуючись від війни. Сьогодні 11 мільйонів сирійців потребують допомоги.
news.un.org
13.03. Фондовий ринок США обвалився рекордно за останні понад 30 років. Це найбільше падіння з "чорного понеділка" 1987 року. Слідом за ним обвалилися й азійські індекси, на черзі - Європа.
www.dw.com
13.03. Держави ЄС повинні тримати кордони відкритими, де це можливо, і не піддаватися коронавірусному «націоналізму», заявив президент Франції Еммануель Макрон.
euobserver.com
12березняЧетвер
12.03. Генеральний директор ВООЗ назвав поширення коронавірусу пандемією. За останні два тижні кількість випадків інфікування коронавірусом COVID-19 зросла в 13 разів, а кількість країн, де виявлено заражених, збільшилася в три рази.
news.un.org
12.03. Кабінет міністрів України запровадив карантин по всій країні до 3 квітня.
www.bbc.com
12.03. Кабінет міністрів ухвалив рішення, згідно з яким в Україні знову з'явилися Міністерство у справах ветеранів та Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, після того, як їх торік об'єднували.
www.unn.com.ua