Події в Україні та світі 2020

25березняСереда
25.03. Верховний комісар ООН з прав людини закликає послабити режим санкцій, що діє відносно Ірану, Куби, КНДР та інших країн. Санкції чинять руйнівну дію на системи охорони здоров'я країн і перешкоджають боротьбі з коронавірусом COVID-19.
news.un.org
25.03. ВООЗ: Сполучені Штати можуть стати епіцентром коронавірусу COVID-19 у світі.
ukrainian.voanews.com
25.03. Рада ЄС з закордонних справ ухвалила рішення про початок переговорів про членство Албанії та Північної Македонії в Європейському Союзі.
www.dw.com
25.03. Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе повідомив, що Токіо домовився з МОК про перенесення Олімпійських ігор 2020 року на один рік через пандемію коронавируса.
www.reuters.com
24березняВівторок
24.03. Генеральний секретар ООН закликав сторони всіх конфліктів на планеті припинити військові дії і дозволити людям впоратися з пандемією коронавірусу.
news.un.org
24.03. Пандемія коронавірусу призвела до того, що частина українців почала скуповувати не лише продукти та маски, але й рушниці, набої та іншу продукцію магазинів зброї.
www.bbc.com
24.03. Десяток країн на Близькому Сході і в Центральній Азії звернулася до Міжнародного валютного фонду за фінансовою підтримкою в боротьбі з коронавірусом.
www.reuters.com
24.03. Президент України Володимир Зеленський закликав глав церков усіх конфесій проводити церковні богослужіння в режимі онлайн і без присутності людей в храмах, щоб не сприяти поширенню коронавірусу.
interfax.com.ua
23березняПонеділок
23.03. Міністр охорони здоров'я України Ілля Ємець виступає за введення в Україні надзвичайного стану.
www.dw.com
23.03. Сполучені Штати провели успішні випробування прототипу гіперзвукової ракети. Випробування трансформують бойові можлівості.
ukrainian.voanews.com
23.03. На заможних людях лежить значна частина відповідальності за кліматичну кризу, свідчить дослідження британського Університету Лідса, що охопило 86 країн (десята частина населення з найвищими статками споживає приблизно у 20 разів більше енергії, ніж десята частина з найнижчими прибутками).
www.bbc.com
21березняСубота
21.03. Північна Корея, ймовірно, запустила дві балістичні ракети, які пролетіли над територією Південної Кореї і впали у море.
www.dw.com
21.03. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що найближчими днями обмежувальні заходи у зв'язку з коронавірусом COVID-19 стануть значно жорсткішими і наполягає на введенні "тотального карантину".
www.pravda.com.ua
21.03. Адміністрацію Трампа підштовхують до створення нафтового альянсу з Саудівською Аравією.
www.wsj.com
21.03. У МВФ вважають, що криза для світової економіки через пандемію коронавірусу буде значною, але з цим вдасться впоратися. На думку представника МВФ, кризова ситуація настала в момент, коли світова економіка готова до потрясінь.
www.dw.com
20березняП'ятниця
20.03. Вселенський патріарх Варфоломій наказав церквам припинити проводити служби і обряди до кінця березня задля боротьби з поширенням коронавірусу.
www.pravda.com.ua
20.03. Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні продовжила мандат на наступний 12-місячний період. Місія продовжила мандат до 31 березня наступного року.
www.rbc.ua
20.03. До проведення обмежувальних карантинних заходів залучили військовослужбовців Нацгвардії. Гвардійці почали нести службу спільно із працівниками поліції на пересувних мобільних та стаціонарних постах у населених пунктах на території України.
www.ngu.gov.ua
19березняЧетвер
19.03. Економіка України визначена як «переважно не вільна» і за рівнем економічних свобод остання в Європі – такі дані останнього рейтингу американського аналітичного центру «Фонд «Спадщина» (The Heritage Foundation). За цими даними, показник економічних свобод в Україні – 54,9 зі 100 можливих.
www.radiosvoboda.org
19.03. Тільки в 10 країнах Європейської економічної Комісії з 56 країн рівень забруднення повітря не перевищує мінімально допустимих норм. Пощастило з цим мешканцям Ірландії, Ісландії, Іспанії, Естонії, Канади, Норвегії, Португалії, США, Швеції та Фінляндії.
news.un.org
19.03. 25 мільйонів людей по всьому світу можуть втратити роботу через пандемію коронавірусу, якщо уряди не вдаватимуться до оперативних заходів для захисту працівників в своїх країнах, - Міжнародна організація праці (ILO).
www.rbc.ua