Події в Україні та світі 2020

03лютогоПонеділок
03.02. Епідемія китайського коронавірусу може стати "чорним лебедем" 2020 року, який вплине на світову економіку істотніше, ніж фінансова криза та рецесія 2008-2009 років, - Moody’s Analytics.
www.epravda.com.ua
03.02. Влада Пакистану оголосила надзвичайний стан через нашестя сарани, яка завдає значної шкоди сільському господарству країни.
www.dw.com
03.02. Колишній президент Європейської ради Дональд Туск каже, що Брюссель відчуває «співпереживання» до приєднання незалежної Шотландії до ЄС.
www.bbc.com/
31січняП'ятниця
31.01. Профільний комітет ВООЗ визнав за необхідне оголосити надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку зі спалахом коронавіруса, який отримав офіційну, хоча і тимчасову, назву «гостре респіраторне захворювання 2019н-ков».
news.un.org
31.01. Моніторингова місія Організації Об'єднаних Націй в Україні вважає, що ініційований українським міністерством культури законопроєкт про протидію дезінформації не відповідає міжнародним стандартам в галузі прав людини.
www.dw.com
31.01. Нова торговельна угода між Україною та Великобританією почне діяти з початку 2021 року.
www.rbc.ua
30січняЧетвер
30.01. Під час засідання Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) у Мінську сторони домовилися про відновлення пошуку зниклих безвісти на Сході України.
www.dw.com
30.01. Дональд Трамп презентував план мирного врегулювання палестино-ізраїльського конфлікту. За словами Трампа, столицею Ізраїля має бути "неділимий" Єрусалим. При цьому він сказав, що столиця майбутньої Палестинської держави також має бути розташована у Східному Єрусалимі.
www.bbc.com
30.01. В ООН з'явиться спеціальна група, яка займеться питаннями повернення країнам незаконно вивезених активів і їх використання на проекти по досягненню Цілей сталого розвитку ООН (створення робочих місць, будівництво лікарень, шкіл і доріг).
news.un.org
28січняВівторок
28.01. Згідно з чинним планом, Україна досягне вуглецевої нейтральності в 2070 році, на два десятиліття пізніше, ніж ЄС. Довгостроковий кліматичний план України може значно знизити залежність від імпорту енергоносіїв.
www.euractiv.com
28.01. Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила про підвищення загрози поширення на глобальному рівні зафіксованого в Китаї коронавірусу 2019-nCoV. До цього в доповідях ВООЗ оцінювала рівень загрози на світовому рівні як "помірний". Тепер ризик підвищений до "високого рівня".
www.dw.com
28.01. Франція відкинула пропозиції щодо того, щоб ініціатива "Східного партнерства", яка стосується й України, сприяла імовірності майбутнього членства шести країн-учасниць у Європейському союзі.
www.eurointegration.com.ua
27січняПонеділок
27.01. Німецький Бундесвер почав знову тренувати іракських бійців у місті Ербіль на півночі Іраку.
www.dw.com
27.01. Голова Європейської ради Шарль Мішель оголосив про проведення спеціального саміту Євросоюзу з довгострокового фінансового плану ЄС на 2021-2027 роки.
interfax.com.ua
27.01. Держави-члени ЄС досягли угоди в кулуарах Всесвітнього економічного форуму з 16 членами Світової організації торгівлі, включаючи Китай, про створення спеціального органу з апеляції і подолання блокади США глобальної системи врегулювання торговельних суперечок.
www.euractiv.com
25січняСубота
25.01. Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон офіційно підписав угоду про Brexit з Європейським союзом.
www.eurointegration.com.ua
25.01. Китай активізував заходи щодо стримування поширення вірусу, призупинивши транспортне сполучення в 10 містах, закривши храми, а також почавши будівництво нової лікарні для лікування заражених.
reuters.com
25.01. Нормативно-правова база ЄС зі штучного інтелекту повинна дозволяти споживачам шукати людей (людський нагляд), коли з'являються помилки в результаті автоматичних рішень, - рекомендація членів Європарламенту.
euobserver.com