Події в Україні та світі 2019

21січняПонеділок
21.01. Міжнародна допомогова організація Oxfam стверджує, що матеріальна нерівність у світі зростає і підштовхує громадське невдоволення та політичні кризи у багатьох країнах. Розрив між багатими й бідними зростає через несправедливі податки.
ukrainian.voanews.com
21.01. Рівень народжуваності в Китаї впав до найнижчого рівня з моменту заснування країни в 1949 році. Число дітей, народжених в Китаї в минулому році, скоротилося на 2 мільйони.
www.dw.com
21.01. ЮНКТАД: обсяг прямих іноземних інвестицій в Європу зменшився на «безпрецедентні» 70 відсотків. Цей показник скорочується третій рік поспіль, досягнувши найнижчої позначки, яка спостерігалася відразу після глобальної фінансової кризи.
news.un.org
20січняНеділя
20.01. До 2100 року 34 українські міста, серед яких Одеса, Херсон, Миколаїв, Маріуполь, Бердянськ та Керч, можуть бути затоплені через зміну клімату. 75 тисяч людей можуть стати кліматичними переселенцями.
www.prostir.ua
20.01. Facebook підтримає проект вивчення етики штучного інтелекту. Соцмережа готова до співпраці з німецькими вченими. Програма спрямована на вивчення масштабних етичних проблем, пов'язаних з розвитком машин, що навачаються.
www.dw.com
20.01. Матера, місто на півдні Італії, стало однією з Культурних столиць Європи 2019 року.
www.radiopolsha.pl
19січняСубота
19.01. НБУ: індекс ділових очікувань бізнесу щодо економічного зростання в Україні на наступні 12 місяців залишився на рівні 117% .
mresearcher.com
19.01. У світі наростає тренд на протидію порушенням прав людини з боку політиків-автократів, що агресивно просувають свій порядок денний - Всесвітня доповідь - 2019 від Хьюман Райтс Вотч.
www.hrw.org
19.01. Експерт Німецького товариства зовнішньої політики (DGAP) Штефан Майстер прогнозує відсутність прогресу щодо Донбасу впродовж усього 2019 року.
www.dw.com
18січняП'ятниця
18.01. Осло визнаний найзеленішим містом в Європі. У столиці Норвегії будують енергозберігаюче житло, розводять бджіл на дахах, усувають з вулиць автомобілі.
www.dw.com
18.01. У європейському відділенні ООН в Женеві стартує перша в 2019 році сесія Конференції з роззброєння. Вона пройде під головуванням України.
news.un.org
18.01. Розділення між українськими і російськими церквами показує важливу політичну роль, яку православне християнство грає в регіоні. Зараз Україна займає третє місце в світі за чисельністю православного населення після Росії та Ефіопії.
www.pewresearch.org
17січняЧетвер
17.01. Верховна Рада України ухвалила за основу та в цілому проект закону, який визначає механізм зміни релігійними громадами підпорядкування.
Deutsche Welle
17.01. Конституційний суд Польщі визнав неконституційними положення оновленого Закону про Інститут національної пам'яті з визначеннями «українські націоналісти» і «Східна Малопольща».
www.radiopolsha.pl
17.01. За даними дослідження Агенції суспільно-політичних досліджень і комунікативних стратегій, більшість українців на сьогодні оцінює соціально-політичну ситуацію в країні виразно і небезпечно негативно. Рівень соціальної напруги в настроях виборців України залишається високим.
ua.interfax.com.ua
16січняСереда
16.01. Львів став лідером серед українських міст у щорічному рейтингу міст світу за індексом якості життя від дослідного сервісу Numbeo. Львів посів у рейтингу 175-е місце, столиця України Київ - на 192-му місці.
mresearcher.com
16.01. У Доповіді про глобальні ризики Всесвітнього економічного форуму побоюються, що зростання геополітичної напруженості знизить здатність міжнародної спільноти протистояти глобальним загрозам.
Deutsche Welle
16.01. Шляхи мирного вирішення ситуації на Донбасі, питання Криму та Азовського моря є і будуть пріоритетом роботи Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ), - Міністр закордонних справ і європейських питань Словацької Республіки Мирослав Лайчак.
www.kmu.gov.ua