Події в Україні та світі 2019

01березняП'ятниця
01.03. Україна зайняла 77-е місце із 126 країн світу в рейтингу верховенства права 2019 року. За результатами аналізу міжнародної неурядової організації World Justice Project.
zn.ua/UKRAINE
01.03. Держави ЄС можуть заблокувати кроки по включенню Саудівської Аравії в чорний список ЄС з відмивання грошей.
euobserver.com
01.03. Кількість людей, які захворіли на кір в Україні є найбільшою у світі за результатами 2018 року, йдеться в повідомленні ЮНІСЕФ.
www.bbc.com
28лютогоЧетвер
28.02. Верховна Рада розблокувала трансплантацію органів.
www.bbc.com
28.02. В Євросоюзі висловили стурбованість рішенням Конституційного суду України про скасування статті Кримінального кодексу України про незаконне збагачення.
interfax.com.ua
28.02. Новий звіт Gallup показує, що імідж керівництва США знаходиться в поганому стані. Китай і Росія, з іншого боку, набули значних успіхів.
news.gallup.com
27лютогоСереда
27.02. Заступник генерального секретаря НАТО: В Брюссельської декларації і в оцінці Річної програми України усі союзники закликають Україну повністю виконати рекомендації Венеціанської комісії.
www.nato.int
27.02. Депутат Європейського парламенту Ребекка Хармс вважає за необхідне надати автономію кримським татарам вже зараз, не чекаючи на деокупацію Криму.
interfax.com.ua
27.02. Україна може й не відправити свого представника на міжнародний пісенний конкурс "Євробачення-2019" через "політизацію".
www.bbc.com
26лютогоВівторок
26.02. Конституційний суд України визнав неконституційною статтю Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення.
www.pravda.com.ua
26.02. Посол Китаю в ЄС: Побудова цифрової залізної завіси порушить ринок технологій і завдасть шкоди споживачам.
www.euractiv.com
26.02. Європейська комісія почне розглядати питання про те, як саме держави ЄС визначають гендерні аспекти, в рамках зусиль, спрямованих на те, щоб людям було простіше визначати свою ідентичність.
euobserver.com
25лютогоПонеділок
25.02. У єгипетському курортному місті Шарм-ель-Шейх відкрився перший в історії саміт Євросоюзу і Ліги арабських держав (ЛАГ).
www.dw.com
25.02. Державна служба статистики України повідомила про падіння обсягів промислового виробництва на початку року.
www.rbc.ua
25.02. Євросоюз подовжив санкції у відношенні Білорусі на один рік. Обмеження включають ембарго на поставки зброї і обладнання, які можуть бути використані для внутрішніх репресій.
www.radiopolsha.pl
24лютогоНеділя
24.02. Національний банк України завершив розширений пілотний проект запуску електронної гривні (е-гривня) і продовжує вивчати перспективи застосування відповідного інструменту.
www.epravda.com.ua
24.02. Саудівська Аравія вперше призначила жінку послом своєї країни. Принцеса Ріма бінт Бандар буде послом Саудівської Аравії у США.
ukrainian.voanews.com
24.02. Генасамблея екзархату російських православних церков в Західній Європі проголосувала проти переходу його парафій в підпорядкування Вселенського патріархату.
www.dw.com