Події в Україні та світі 2019

23лютогоСубота
23.02. За даними Управління ООН у справах біженців (УВКБ) та Міжнародної організації з міграції (МОМ), на сьогоднішній день з Венесуели втекли 3,4 млн людей. Щодня країну залишають близько п'яти тисяч венесуельців.
news.un.org
23.02. Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) в Україні реалізує 14 проектів на загальну суму 3,067 млрд євро.
economistua.com
23.02. У 2018 році гуманітарні організації, що працюють в Донбасі під егідою ООН, отримали менше половини необхідного фінансування.
www.dw.com
23.02. Світовий банк проводить переговори з Міністерством фінансів України про ініціювання нової програми гарантій під державні запозичення.
www.epravda.com.u
22лютогоП'ятниця
22.02. Держдепартамент США створив сайт про протидію агресії РФ в Україні. Американське зовнішньополітичне відомство буде повідомляти про дії Москви в Донбасі, використовуючи "супутникові знімки, карти і статистичні дані".
www.dw.com
22.02. Парламент Данії прийняв закон, який передбачає перехід від інтеграції до майбутньої репатріації в підході Данії до тих, хто шукає притулку в країні, зокрема біженців з квотами ООН та інших осіб, які не мають постійного статусу.
www.eurointegration.com.ua
22.02. Близько 71% українців стверджують, що обов’язково будуть голосувати на майбутніх виборах Президента України у березні - Центр соціальних та маркетингових досліджень «Социс».
socis.kiev.ua
22.02. Деколонізація - одна з найважливіших глав історії Організації Об'єднаних Націй. На сьогоднішній день в світі все ще налічується 17 несамоврядних територій.
news.un.org
21лютогоЧетвер
21.02. Комітет Європейського парламенту із закордонних справ закликав виконавчі органи Європейського Союзу офіційно призупинити переговорний процес про вступ Туреччини в ЄС.
ukrainian.voanews.com
21.02. Щорічно майже 100 мільйонів людей опиняються за межею бідності через необхідність сплачувати за послуги медиків з власної кишені: нова доповідь Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).
news.un.org
21.02. Більшість молодих європейців (77%) відчувають себе добре підготовленими до ринку праці в цифрову епоху, але вони також не впевнені в національних системах освіти.
www.euractiv.com
20лютогоСереда
20.02. Закон про зміни до Конституції щодо членства України в ЄС та НАТО опублікували у парламентській газеті "Голос України", він набуде чинності 21 лютого.
www.unn.com.ua
20.02. Британське ставлення до національної ідентичності та релігійних меншин (причини, через які люди в Великобританії проголосували в 2016 році за вихід з ЄС) не унікальне в ЄС - дослідження Pew Research Center.
www.pewresearch.org
20.02. Кабінет міністрів України затвердив план на 2019 рік щодо реалізації Стратегії подолання бідності, який в тому числі передбачає запуск державного реєстру вакансій з вільним онлайн-доступом.
www.rbc.ua
19лютогоВівторок
19.02. У Польщі з 2020 року буде повністю заборонено торгівлю по неділях.
www.radiopolsha.pl
19.02. Голова Європейської Ради Дональд Туск виступив у парламенті України і ... зазначив, що українців не потрібно вчити бути європейцями.
www.bbc.com
19.02. Рік да Вінчі: цього року виповнюється пів тисячоліття від дня смерті універсального генія з Тоскани Леонардо да Вінчі.
www.dw.com
18лютогоПонеділок
18.02. Апостольський нунцій в Україні архиєпископ Клаудіо Ґуджеротті побував в окупованому Донецьку.
risu.org.ua
18.02. Саміт Вишеградської четвірки скасований після відмови Польщі від участі.
www.dw.com
18.02. Міністри ЄС визначили "азовський пакет" підтримки України.
www.eurointegration.com.ua
18.02. До України навесні прибуде оціночна місія Європейської комісії, яка оцінюватиме українське законодавство в сфері цифрових та телекомунікаційних послуг.
tyzhden.ua