Події в Україні та світі 2019

07березняЧетвер
07.03. Італія збирається стати першим членом «Групи семи» найвпливовіших країн, який приєднався до китайського інфраструктурного плану «Один пояс, один шлях» (OBOR), незважаючи на посилений контроль над інвестиціями Пекіна до Європи.
www.euractiv.com
07.03. Громадська організація "Комітет виборців України" заявляє, що лише 4% внутрішньо переміщених осіб змінили своє місце голосування на даний момент.
interfax.com.ua
07.03. Згідно з рейтингом Bloomberg «Найбільш здорові країни», перше місце з 169 країн у Іспанії, за нею в п'ятірці Італія, Ісландія, Японія і Швейцарія.
www.bloomberg.com
06березняСереда
06.03. Міграційна криза в Європі закінчилася, заявив голова міграційного відділу ЄС, звинувативши «дезінформацію, неправду і фальшиві новини» в тому, що вони затьмарюють дебати з цього питання.
www.euractiv.com
06.03. Президент України Петро Порошенко затвердив концепцію боротьби з тероризмом в Україні.
interfax.com.ua
06.03. Україна отримає 1 млн 200 тис євро допомоги від Уряду Чеської Республіки на модернізацію освітньої системи. Кошти розподілятимуться, зокрема, на допомогу закладам освіти, які мають внутрішньо переміщених студентів та викладачів.
mon.gov.ua
05березняВівторок
05.03. Президент США Дональд Трамп продовжив ще на рік дію надзвичайного стану в сфері національної безпеки США у зв’язку з ситуацією в Україні.
ukrainian.voanews.com
05.03. Серед пропозицій президента Франції щодо реформування Євросоюзу - реорганізація торговельної політики і створення європейської агенції з захисту демократії.
www.dw.com
05.03. 58% жителів України переконані, що реформа децентралізації потрібна. Майже половина жителів України (49%) вважають, що децентралізація сприяє розвитку громад.
www.kmu.gov.ua
04березняПонеділок
04.03. США повертають дипломатичний статус представника ЄС у Вашингтоні.
www.euractiv.com
04.03. Країни G7 спільно зі Світовим банком закликали українську владу відновити кримінальну відповідальність за незаконне збагачення у відповідності до міжнародних стандартів.
www.eurointegration.com.ua
04.03. В ході економічних реформ влада України повинна враховувати інтереси найбільш беззахисних груп населення: доповідь Незалежного експерта з питань про наслідки зовнішньої заборгованості.
news.un.org
03березняНеділя
03.03. Бельгія, Данія, Франція, Латвія, Люксембург і Швеція - єдині країни в світі, які закріпили гендерну рівність в законах, які впливають на роботу, - дослідження Світового банку.
economistua.com
03.03. У Франції офіційно визнали фемінітиви для позначення професій.
www.bbc.com
03.03. Європейська комісія збирається розглянути питання, підняті США щодо Huawei і розвитку нової цифрової інфраструктури Європи.
euobserver.com
02березняСубота
02.03. У березні відзначається 20-я річниця вступу в силу Конвенції про заборону протипіхотних мін. За останні два десятиліття було знищено 53 мільйони протипіхотних мін.
news.un.org
02.03. За даними Європейської комісії, туризм є третім за величиною соціально-економічним видом діяльності в ЄС після торгівлі і будівництва.
www.euractiv.com
02.03. В Україну приїде місія Міжнародного валютного фонду.Технічна команда з декількох представників МВФ працюватиме в Україні 5-13 березня.
www.epravda.com.ua